Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl balíček, aniž věděl, co obsahuje

ZLÍNSKO: Nyní mu hrozí dva roky za mřížemi.  

Zlínští policisté se několik týdnů zabývali případem zmizení mobilního telefonu za pět a půl tisíce korun při přepravě transportní službou ze Zlína do Ostravy. Pachatele krádeže se jim podařilo odhalit, byl jím pomocný dělník ve skladu přepravní společnosti. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Oznámení o pravděpodobném odcizení balíčku s mobilním telefonem přijali policisté začátkem prosince loňského roku. Pracovnice přepravní společnosti sdělila, že balíček naložili na depu ve Zlíně a vyložit ho měli na depu v Ostravě. Tam však už balíček nedorazil.

Policisté prověřováním zjistili, že telefon si pár dnů po jeho zmizení koupila žena v obchodě s mobilními telefony v Ostravě. Do obchodu telefon dodal majitel prodejny, který ho koupil v zastavárně, kam ho zastavil devětadvacetiletý muž z Ostravy. Ten byl pár týdnů zaměstnaný jako pomocná síla ve skladu přepravní společnosti, v depu Ostrava. Policistům se muže podařilo dohledat a zkontaktovat. Ke krádeži balíčku ze skladu se přiznal. Vysvětlil, že ho vzal přímo při vykládání balíků z korby kamionu a schoval pod mikinu. Teprve po skončení pracovní doby balíček po cestě domů rozbalil a zjistil, že uvnitř je mobilní telefon. Odnesl ho přímo do zastavárny, kde za něj dostal asi tisíc korun. Důvodem krádeže byla špatná finanční situace jednou soudně trestaného muže.

Vzhledem k tomu, že zloděj odcizil mobilní telefon ze skladu v Ostravě, policisté postoupili spisový materiál ke sdělení obvinění ze přečin krádeže ostravským kolegům.

                  

 

 

21. dubna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem