Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl auto s dítětem, už je dopaden - aktualizace

CHOMUTOVSKO - Policisté muže zadrželi a již i obvinili. 

Aktualizace - 17. ledna 2022

Státní zástupce neakceptoval podnět vyšetřovatele k návrhu na vzetí obviněného do vazby a muže včera propustil. Trestní stíhání obviněného tedy pokračuje na svobodě.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 17. ledna 2022

------------------------------------------------------

Chomutovským policistům se po intenzivním šetření podařilo dopadnout muže, který ve středu v Chomutově odcizil nastartované vozidlo s dítětem uvnitř. Zadržen byl v pátek večer. K činu se přiznal. Dnes byl 46letý muž z Teplicka obviněn ze spáchání tří trestných činů - neoprávněné užívání cizí věci, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté zároveň podávají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

Obviněný muž si dle svého vyjádření všiml u chomutovské školky nastartovaného vozu, chvilku prý vyčkával a poté vůz odcizil. Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu měl vůz okamžitě odstavit a z místa odejít. 

Případu policisté od počátku věnovali maximální pozornost. K ustanovení podezřelého se dostali na základě vlastního šetření. Muže se jim nakonec podařilo zadržet díky výzvě zveřejněné v médiích. "Tímto veřejnosti a médiím děkujeme za pomoc ". 

Tento případ, naštěstí bez vážného následku, je zároveň jistým varováním. Opět upozorňujeme i další řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování nebo dokonce nastartovaná, že případnému pachateli stačí jen pár sekund k tomu, aby se vozidla zmocnil. 

por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
15. ledna 2022

vytisknout  e-mailem