Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ukradl auto a řídil jej s platným zákazem řízení

KOLÍNSKO – Za třicet hodin policisté měli v rukou pachatele i auto. 

Skvělou práci odvedli policisté z obvodního oddělení Kolín, kteří během třiceti hodin dopadli pachatele i osobní vozidlo Toyota Aygo, které odcizil poškozené v zahrádkářské kolonii Peklo v nočních hodinách z 10. na 11. listopadu. Kromě krádeže se dopustil dalšího trestného činu tím, že řídil odcizené vozidlo s platným zákazem řízení.

Kolínští policisté sdělili 13. listopadu 22letému muži podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Těch se dopustil tím, že v době od večerní půl deváté 10. listopadu do šesté hodiny ranní následujícího dne, v ulici A. M. Jelínka v Kolíně, v zahrádkářské kolonii Peklo, odcizil zaparkované neuzamčené osobní vozidlo Toyota, se kterým jezdil po Kolíně, Ratboři a v Červených Pečkách i přesto, že si byl vědom platného zákazu řízení všech skupin motorových vozidel.

Dvaadvacetiletému recidivistovi za výše uvedené jednání hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět, neboť se trestné činnosti dopustil i přes tu skutečnost, že byl za stejný či obdobný čin v posledních třech letech odsouzen.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem