Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ukradený střešní stan

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení v Říčanech od čtvrtečního rána pátrají po pachateli krádeže střešního stanu ze zaparkovaného vozidla. 

Oznámení o odcizení střešního stanu značky Sirius 9430 v obci Klokočné na Říčansku za více jak šestačtyřicet tisíc korun přijali ve čtvrtek letošního 21. ledna před devátou hodinou ranní. Dosud nezjištěný pachatel v blízkosti místní restaurace během noci ze středy na čtvrtek ze zaparkovaného černého Mercedesu odmontoval a následně odcizil zmiňovaný střešní stan v předběžně vyčíslené hodnotě 46.500. Při demontáži stanu poškodil i vozidlo, čímž jeho majiteli tak způsobil celkovou škodu přesahující částku jednasedmdesáti tisíc korun. detail střešního stanu
Policisté uvedený případ kvalifikovali jako zločin krádež a přečin poškození cizí věci, kdy pachateli za tento jeho čin hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se krádeže dopustil za situace, v rámci které byl usnesením vlády České republiky vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav.
Policisté se rovněž touto cestou obracejí na širokou veřejnost s výzvou, aby se jim ozvali případní svědci, pokud mají k tomuto případu jakékoliv informace. Kontaktovat je mohou osobně na služebně obvodního oddělení v Říčanech, nebo telefonicky na čísle 974 881 730.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
22. ledna 2021

Odkazy do noveho okna

detail střešního stanu

detail střešního stanu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem