Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradený foťák si užila jen dvě hodiny

ZLÍNSKO: Že by se v ní hnulo svědomí? 

Čtyřicetiletá žena ze Slušovic oznámila ve středu odpoledne na Obvodním oddělení policie ve Vizovicích, že jí někdo ukradl z dětského kočárku, který stál v budově tamního městského úřadu, tašku s fotoaparátem. Zlodějka se však z fotoaparátu dlouho neradovala, policisté ji zanedlouho zadrželi před policejní služebnou a sdělili jí podezření z trestného činu krádež.

Okradená žena po zjištění odcizení tašky na policii oznámila, co se jí ztratilo. Policisté si z úřadu vyžádali fotografii pachatelky z pořízeného kamerového záznamu. Po půl hodině zahlédl jeden z mužů zákona před služebnou ženu velmi podobnou zlodějce. Přivedl ji na úřadovnu a šestadvacetiletá žena se ke krádeži přiznala. Policistům vysvětlila, že když uviděla tašku s fotoaparátem, který by se dal zpeněžit, ukradla ji. Tašku odhodila po cestě a fotoaparát si nechala.  Protože měla výčitky svědomí, šla směrem k policejní stanici, kde ji oslovil policista.

Protože byla mladá žena v letošním i loňském roce podmíněně potrestaná za krádež, hrozí jí nyní za stejný trestný čin trest odnětí svobody až na tři roky.

9. června 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem