Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ukradenou bundu policisté vypátrali do hodiny

LIBERECKO - Na balkonového zloděje nás upozornil místní občan. 

V úterý kolem 22.30 si v Liberci Františkově v Jáchymovské ulici všiml obyvatel panelového sídliště, který právě pokuřoval na balkoně v jednom z vyšších pater, že se kolem domů pohybuje podezřelý muž. Ten za podpory delšího klacku vyskakoval do výšky a nahlížel do přízemních bytů a balkónů. V jednom okamžiku se vyšvihl  poměrně vysoko a pověsil se na balkon. Svědek hned vytočil naši tísňovou linku 158, aby nás na něj upozornil. Ještě viděl, jak  podezřelý padá na zem a přitom v ruce drží něco bílého, pak se mu ztratil z očí.

Když se do Jáchymovské ulice dostavila naše hlídka, zazvonila hned na majitelku bytu, jehož balkon zloděj navštívil. Žena, která ten večer sledovala televizi a ničeho podezřelého si do příchodu policistů nevšimla, šla zkontrolovat balkon a zjistila, že jí chybí bílá sportovní bunda, kterou vyprala a pověsila na šňůru. Tím se vyjasnilo, co si neznámý muž s sebou odnesl. Policisté získali od svědka jeho popis a začali po něm pátrat.

Po hodině ho zadrželi na zastávce tramvaje  v Hanychovské ulici i s odcizenou bundou.  Navíc měl u sebe  cizí platební kartu, o které tvrdil, že ji našel a neměl v úmyslu ji jakkoliv zneužít. Jedná se o 26letého muže z Turnova. Policisté mu následující den sdělili podezření z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z porušování domovní svobody. Kromě toho čelí i trestnímu stíhání pro zločin krádeže, za který mu vzhledem k tomu, že svůj čin spáchal v době nouzového stavu, hrozí osmiletý trest odnětí svobody.

16. 4. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem