Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Ukradeného pudla poznala všímavá žena

V sobotu 12. března oznámila majitelka psa, že jí neznámý pachatel ukradl pudlíka, kterého nechala přivázaného před Grandem v Pardubicích na chvíli, než nakoupila základní potraviny v Bile. Jakmile vyšla z obchodu, psa nenašla. Nešťastné a zoufalé 80leté majitelce pomáhali s hledáním pejska kolemjdoucí, když ho nenašli, obrátili se na policisty. 

Včera v 8 hodin večer jsme přijali zprávu, že ukradeného psa díky všímavé paní našli strážníci chrudimské městské policie. Oznamovatelka si byla jistá, že ji míjí 2 muži s pejskem, kterého majitelé hledali přes sociální sítě, proto okamžitě volala chrudimským strážníkům, kterým popsala směr, kudy pánové jdou. Pátrání po pejskovi má šťastný konec. Díky čipu není o majitelce žádný pochyb, muži tvrdili, že pejsek běhal v Pardubicích sám, proto si ho nechali.

Dojatá osmdesátiletá žena má svého pejska zpátky, oba muži nyní musí vysvětlit, jak k psovi skutečně přišli i kolegům z Obvodního oddělení Pardubice 1. V popisovaném případu je totiž spatřováno podezření z přestupku proti majetku, který bude projednávat příslušný správní orgán.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
19. března 2021

vytisknout  e-mailem