Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradené vozidlo havarovalo v zahraničí

ZLÍNSKO: Za krádež hrozí pachateli až osmiletý trest vězení. 

Operační důstojník přijal včera v brzkých ranních hodinách na lince tísňového volání policie oznámení o pronásledování vozidla Škoda Octavia s českou registrační značkou policisty ze sousedního státu a následné havárii pronásledovaného vozidla v zahraničí. Řidič havarovaného vozidla z místa utekl.

Policisté lustrací zjistili, že majitelem vozidla je sedmdesátiletý muž ze Zlína. Zbývalo zjistit, zda muž vozidlo někomu půjčil nebo mu ho někdo odcizil. Policistům se podařilo majitele vozidla zkontaktovat. Ten jim vysvětlil, že vozidlo zaparkoval na parkovišti na Jižních Svazích ve Zlíně v úterý večer. Prozatím neznámý zloděj Škodu Octavii odcizil mezi půl devátou večerní a jednou hodinou ranní následujícího dne. Odcizením způsobil majiteli škodu za půl milionu korun.

Na objasnění případu budou spolupracovat zlínští kriminalisté specializující se na krádeže vozidel s kolegy ze sousedního státu formou mezinárodní spolupráce. Za trestný čin krádež hrozí pachateli v případě jeho vypátrání trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

20. září 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem