Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ukradené části zábradlí prodal pod cenou

LIBEREC - V červenci letošního roku odcizil 19letý mladík z Liberce v jednom domě na Jablonecké ulici ozdobné kování ze zábradlí. Způsobil škodu za téměř 33 tisíc korun. 

Policistům z obvodního oddělení Liberec - centrum se podařilo objasnit případ krádeže části zábradlí z domu v Jablonecké ulici v Liberci, ke které došlo během července letošního roku. Operativním šetřením se policistům podařilo zjistit, že pachatelem je teprve 19letý mladík, který znal dobře prostředí domu, neboť tento dům v minulosti obýval. Jednalo se o dům ve staré zástavbě a mladík z více pater odcizil z litinového zábradlí celkem 15 kusů ozdobného kování, které následně prodal za pouhých 200 korun ve sběrně druhotných surovin. Odcizením však majiteli domu vznikla škoda mnohem větší ve výši téměř 33 tisíc korun. Samotné části zábradlí se ale policistům nakonec zajistit již nepodařilo.

Policisté již mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který ho může nyní soud poslat až na dva roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
16. října 2014

vytisknout  e-mailem