Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradená čivava je zpět

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté našli pachatele, mikrovlnku i čivavu.  

 

Mladá slečna oznámila v úterý 20. září hradišťským policistům, že se jí někdo vloupal do bytu v Bílovicích a ukradl z něj mikrovlnou troubu, přípravnu sodovky a především štěně čivavy. Policisté začali zjišťovat, jak se zloději dostali do bytu bez poškození dveří a také pátrat po ukradených věcech a štěněti. Místním rozhlasem nechali vyhlásit možný pohyb štěněte v okolí.

Po třech dnech bylo jednak jasno ve věci vloupání a také štěně bylo zpět u paničky. Do bytu se vloupala trojice - dvě ženy ve věku osmnáct a sedmnáct let a osmnáctiletý muž. Trojice pachatelů jsou známí ženy, kterou vykradli. Klíč od bytu jí ukradla jedna z pachatelek, a tak si dveře pohodlně odemkli a z bytu vzali věci i štěně. Celková škoda dosáhla devíti tisíc korun.

Ukradené věci, které trojice chtěla zpeněžit, policisté zajistili. Zlodějské trojici se po chvíli štěně znelíbilo, a tak jej vyhodili ven. Po dvou dnech ho našla žena v Jarošově a na výzvu zveřejněnou v rozhlase psa odevzdala. Kriminalisté tak čivavu mohli předat šťastné majitelce. Trojice pachatelů z Uherskohradišťska je nyní podezřelá ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což zákon ukládá trest až tří let vězení.


 

26. září 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem