Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení vyšetřování výroby padělaných cigaret

Kriminalisté útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v těchto dnech navrhli podat obžalobu na 12 cizích státních příslušníků, kteří na území České republiky strojně vyráběli padělané cigarety a dále padělané cigarety dováželi z Asie. 

Tyto cigarety měly obviněné osoby následně uvádět do oběhu, aniž by však odváděly spotřební daň. Svým jednáním tak měly spáchat trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, ze kterého byly i obviněny. Podle závěrů kriminalistů ÚOKFK SKPV byla státu způsobena škodu ve výši 55 milionů korun. Při domovních prohlídkách policisté zajistili komponenty nutné k výrobě padělaných cigaret, jejichž uvedením do oběhu by byla způsobena škoda na spotřební dani ve výši cca 300 milionů korun. S ohledem na to, že příprava k trestnému činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby již není podle nového trestního zákoníku trestná, nemohou být osoby pro toto přípravné jednání stíhány ani odsouzeny.
 
Kriminalisté ÚOKFK SKPV při domovních prohlídkách kromě strojního zařízení k výrobě cigaret rovněž nalezli mimo jiné téměř tisíc vzrostlých rostlin marihuany a nelegálně držené střelné zbraně. V rámci vyšetřování jsme zajistili finanční hotovost ve výši sedmi milionů korun.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
4. října 2012

vytisknout  e-mailem