Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení vyšetřování vraždy policisty

Detektivové olomoucké expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončili vyšetřování vraždy policisty Krajského ředitelství Olomouckého kraje. Dnešního dne spisový materiál s návrhem na podání obžaloby předali státnímu zástupci Krajského státního zastupitelství v Ostravě, pobočka Olomouc. 

V únoru 2015 bylo nalezeno tělo mladého muže bez známek života v olomoucké místní části Černovír. Přivolaný lékař konstatoval smrt a vyjádřil hypotézu, že dotyčný muž patrně spáchal sebevraždu oběšením. Případ byl tak na samém počátku prověřován jako sebevražda.

Na základě shromážděných poznatků a důkazů vyvstalo později podezření, že k úmrtí policisty došlo v důsledku konání jiné osoby. Tato osoba měla přesvědčit dotyčného, aby spáchal demonstrativní sebevraždu s tím, že se mu nic nemůže stát, protože mu bude okamžitě poskytnuta pomoc, což se však nestalo.

Kriminalisté olomoucké expozitury NCOZ v listopadu roku 2017 obvinili čtyřiatřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku.  Obviněný je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. V této souvislosti je navíc trestně stíhána další osoba a to jednatřicetiletý muž z trestného činu neposkytnutí pomoci dle § 150 odst. 2 trestního zákoníku.

plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
27. března 2018

vytisknout  e-mailem