Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení vyšetřování tří celníků

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v minulých dnech ukončili vyšetřování, v rámci kterého jsou trestně stíháni tři celníci Celního ředitelství v Plzni pro trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby.  

Podle závěrů kriminalistů ÚOKFK SKPV měli všichni tři obvinění muži na jaře 2011 vykonávat kontrolu stánkového prodeje na tržnicích poblíž hraničního přechodu Folmava na Domažlicku. V rámci své kontrolní činnosti měli účelově vytvářet situace, při kterých označili zboží prodávané ve stáncích vietnamských prodejců jako plagiát konkrétní značky a následně měli požadovat po prodejcích různé finanční částky. O úhradě však nesepsali žádný protokol, ani prodejcům nepředali potvrzení o zaplacení pokuty. Navíc, zboží označené jako závadné nezabavili, ale ponechali na místě. Kriminalistům ÚOKFK SKPV se v rámci prověřování podařilo zadokumentovat čtyři popsané případy, při kterých měli obvinění muži získat téměř 30 tisíc korun.
 
K odhalení trestné činnosti tří celníků výrazně přispělo i Celní ředitelství v Plzni. Trestní stíhání všech obviněných mužů je vedeno na svobodě. Vyšetřovací spis kriminalisté ÚOKFK SKPV už odeslali na Krajské státní zastupitelství v Plzni s návrhem na podání obžaloby. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem obviněným trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let nebo zákaz činnosti.
 
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
1. dubna 2012

vytisknout  e-mailem