Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení vyšetřování soudce

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování v minulých dnech ukončili vyšetřování případu, v rámci kterého je trestně stíhán soudce Krajského soudu v Ústí nad Labem. Zároveň dnes předali státní zástupkyni Okresního státního zastupitelství v Mělníku spisový materiál s návrhem na podání obžaloby.  

Soudce je obviněn z trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele. Kriminalisté mu kladou za vinu, že v roce 2008 měl při písemném vyhotovení rozsudku věci, kterou soudil, pozměnit již vyhlášený výrok, a to ve prospěch druhé strany. V důsledku pozměnění výroku tak mělo dojít ke způsobení škody ve výši cca 6,7 milionu korun konkurzní podstatě jedné obchodní společnosti, kdy konkurzní podstata tak měla přijít o předmětnou částku pocházející z prodeje nemovitostí.
 
Náš útvar se případem začal zabývat v listopadu roku 2011 na základě trestního oznámení správkyně konkurzní podstaty poškozené společnosti. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
30. dubna 2013

vytisknout  e-mailem