Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení vyšetřování fotbalových kauz

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v těchto dnech ukončili vyšetřování dvou případů, které se týkají možného ovlivnění zápasů fotbalové Gambrinus ligy. 

V první věci policisté ÚOKFK SKPV navrhli státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství Praha – západ podat obžalobu na tři osoby. Jeden z obviněných se dle našich závěrů dopustil trestného činu přijetí úplatku, kdy mu měla být nabídnuta finanční částka 200 tisíc korun za to, aby jako hlavní rozhodčí svým výkonem ovlivnil průběh jednoho utkání Gambrinus ligy v sezóně 2011 – 2012. Druhý muž, který měl tento úplatek nabídnout a později i předat, se měl dopustit trestného činu podplacení. Třetí obviněný měl být tomuto jednání přítomen a vzhledem k tomu, že uvedenou skutečnost neoznámil, je jeho jednání kvalifikováno jako neoznámení trestného činu.
 
Druhý případ se týká nabídnutí úplatku ohledně možného ovlivnění utkání fotbalové ligy v sezóně 2012 – 2013. Kriminalisté ÚOKFK SKPV navrhli státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství v Příbrami podat obžalobu na muže, který dle našich závěrů měl jednomu hráči klubu Gambrinus ligy nabídnout úplatek ve výši 50 tisíc korun s tím, aby svojí úmyslně špatnou hrou ovlivnil blížící se fotbalové utkání. Muž je obviněn z trestného činu podplacení.
 
Trestní stíhání všech osob je vedeno na svobodě.
  
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
7. října 2013

vytisknout  e-mailem