Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení realizace projektu koordinačních center

S blížícím se závěrem letošního roku bude v rámci územního obvodu Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dokončeno vybudování dalších čtyř plně funkčních kontaktních a koordinačních center (KKC) v prostorách stávajících služeben Policie ČR, které tak rozšíří jejich průběžně budovanou celorepublikovou síť.  

Primárním účelem těchto center je shromažďování a poskytování základních informací občanům o opatřeních v oblasti prevence či eliminace vzniklých následků rizik mimořádných událostí nebo kalamitních situací a zabezpečování role prvního kontaktního a koordinačního centra složek integrovaného záchranného systému (IZS) v případě hrozby vzniku či řešení následků uvedených situací.

KKC byly budovány v rámci realizace stejnojmenného projektu Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje „Kontaktní a koordinační centra II.“, který byl spolufinancován z prostředků strukturálních fondů EU, a to ve výši 85 procent jeho celkových výdajů. Finance byly čerpány konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci implementace Integrovaného operačního programu (Prioritní osa 3 „Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb“, oblast intervence 3.4 „Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik“). Budování KKC je součástí komplexu projektů předkládaných jednotlivými krajskými ředitelstvími policie, které jsou ve stanovených etapách s využitím prostředků EU v rámci Policie ČR realizovány již od roku 2007. 

Od počátku dubna 2010 vznikaly KKC v prostorách služeben Policie ČR Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Bochov a Cheb – město. Celkový rozpočet projektu činil 14 180 000,- Kč. Po dokončení budou tato centra disponovat moderním vzhledem, moderními informačními technologiemi, bezbariérovým přístupem, účelným vybavením recepcí, čekáren, jednacích místností a prostorů stálých služeb či sociálních zařízení.

Provoz KKC by měl významně přispět k podstatnému zkvalitnění a zefektivnění podmínek Policie ČR při prevenci a řešení mimořádných událostí, a to zejména v oblasti koordinace v rámci složek IZS či zabezpečení informačního servisu ve vztahu k veřejnosti a sdělovacím prostředkům (např. o průběhu a podobě příslušných záchranných a likvidačních prací). Kromě toho budou tato centra rovněž představovat určité opěrné body IZS, které se přímo podílejí na záchraně bezprostředně ohrožených osob.

IOPandEUandtext.png

vytisknout  e-mailem