Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Uklradené vánoční stromečky

LIBEREC - Zloděj odcizil 90 kusů jedlí přímo z plantáže 

Pořídit si na Vánoce čerstvý živý vánoční stromeček, obzvláště jedličku, je snem spousty občanů. Většina lidí, kteří stále dávají přednost voňavému stromečku, si stromeček zakoupí na trzích. Nepatrné množství lidí si stromeček vypěstuje na zahradě či v soukromém lesíku.

Zcela jiný přístup k získání stromečků měl neznámý pachatel, který se rozhodl ,,navštívit“ plantáže společnosti pěstující stromečky a sídlící v Novém Městě pod Smrkem. Pracovníci společnosti si předem uvnitř ohrad vybrali a štítky označili krásné jedličky, které se chystali pomocí motorových pil vyřezat a nabídnout je k prodeji občanům. Velmi nepříjemné však pro ně nakonec bylo zjištění, že do ohrady před nimi přišel nezvaný ,, host“ a stromky pomocí ruční pilky vyřezal a odvezl pryč.

Pachatel vnikl do dvou různých ohrad, kdy u první přelezl plot a stromky přehazoval přes plot. U druhé ohrady byl pohodlnější, plot na jednom místě rozpletl a tímto otvorem odnášel vyřezané stromky, které naložil do nějakého většího vozidla a bez zaplacení odvezl pryč.

Celkově společnost přišla o 90 kusů krásných jedlí velikosti od 150 do 220 centimetrů, kdy prodejní cena by představovala částku 50 000 Kč.

Případem se zabývají policisté Obvodního oddělení Nové Město pod Smrkem, kteří případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu ,,krádeže“, za což pachateli v případě dopadení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por.Mgr.Ludmila Knopová
22. prosince 2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem