Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Úklid skončil útokem na policistu

KARLOVY VARY - nočních hodinách se na Karlovarsku uskutečnily čtyři bezpečnostní akce.  

V noci se na Karlovarsku uskutečnily čtyři bezpečnostní akce ve služebních obvodech Kyselka, Teplá, Rybáře a Nejdek, do kontrol se zapojilo celkem 48 policistů,   kteří se  zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech  pocházejících z  trestné činnosti, zbraních,  střelivu,  výbušninách a drogách.

Policisté také kontrolovali prodej cigaret a  alkoholu, hráče v hernách, dodržování   pobytových  podmínek cizinců a také se  zaměřili na bezpečnost v silničním  provozu. Akcí se zúčastnili  nejen policisté územního odboru vnější služby Karlovy Vary,  ale také kriminalisté a pracovnice odboru sociálních věcí Karlovy Vary a Nejdek, strážníci z MP Nejdek. Do akce byli také nasazeni  tři čtyřnozí policejní specialisté na drogy. Policisté ve městech zkontrolovali přes tři desítky restauračních zařízení. V restauračních zařízeních policisté nalezli celkem 13 osob mladších 18 let, kteří zde popíjely alkohol. Maximální hodnotu zde nadýchal mladík v Teplé a to 1.14 promile alkoholu. Dvě žákyně z jedné ze základních škol v Nejdku si převzala pracovnice odboru sociálně právní ochrany, poté co byly policisty nalezeny v restauraci, kde popíjely alkohol. Dívky byly strážníky odvezené domů a předány rodičům.

Kontroly probíhaly v klidu do doby, kdy podezřelý 40 letý muž z Nejdku v místním baru, neuposlechl výzvy policisty při realizaci oprávnění o prokázání totožnosti. Při následném předvádění na místní služebnu policie napadl předvádějícího policistu. Hlídce se podařilo muže zpacifikovat, až na zemi před restaurací. Poranění policisty si vyžádalo lékařské ošetření.  Karlovarskými kriminalisty byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele.

Ani policisté v Karlových Varech neměli akci klidnou. Při kontrole vozidla BMW nalezl služební pes několik sáčků s drogou, která zde byla schována. Řidič vozidla byl následně podroben kontrole na drogy, která byla pozitivní.

Podobné akce  budou v budoucnu pokračovat, neboť se  osvědčují. Celkem bylo u 13 osob do 18 let zjištěn alkohol,  u 2 osob byla nalezena droga, zkontrolováno celkem 97 osob, 25 restaurací  a uložené 9 pokut v dopravě, vypátraný doklad totožnosti, 1 pachatel trestného činu řízení pod vlivem návykové látky, 1 pachatel trestného činu nedovolené držení omamných a psychotropních látek, 1 pachatel trestného činu útoku na veřejného činitele.

vytisknout  e-mailem