Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ukázkový případ krádeže kabelky z nákupního vozíku

I přes ustavičné varování veřejnosti jsou zákazníci obchodních center nadále neopatrní ke svým věcem. 

Policisté z místního oddělení na Jarově pracují od 1. listopadu na případu krádeže kabelky z nákupního vozíku v supermarketu na Malešické ulici. Kolem poledne šla šestačtyřicetiletá žena na nákup a do prostoru pro malé děti si položila hnědou kabelku. Když pak přijela s vozíkem k pultu s pečivem, vybírala zboží a nevěnovala tak kabelce pozornost. Toho neznámý muž využil a kabelku s osobními věcmi, doklady a mobilním telefonem asi deset tisíc korun během pár vteřin odcizil.  Ze supermarketu potom ihned odešel.
 
Policisté z dostupných kamerových záznamů z prodejny pak zjistili, že podezřelý muž přišel kolem desáté hodiny dopoledne do supermarketu, asi dvě hodiny jezdil s nákupním vozíkem po prodejně a předstíral nákup. Kamery dokonce zaznamenaly i samotnou krádež a jeho rychlý odchod z obchodu.
Muž se dopustil trestného činu krádeže a v případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení. Jakékoliv informace k hledanému muži, jeho totožnosti, pohybu a pobytu, přijmou policisté na tísňové lince 158. Muž je ve věku kolem čtyřiceti let, vysoký asi 180 centimetrů, urostlé postavy. Má hnědé krátké vlasy a oblečený byl do tmavé bundy, oranžového trika, modrých džínů a na nohou měl výrazné světle modré boty.
 
Informace ze strany preventistů pražské policie naleznete zde:
 
http://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-policie-pha-informace-pozor-na-predvanocni-kriminalitu.aspx
 
por. Bc. Jana Rösslerová 6. 12. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem