Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ujíždění policejním hlídkám

KRAJ: O víkendu přibyly další dva případy. /VIDEO/ 

Až z osmiletým trestem odnětí svobody mohou počítat řidiči, kteří ignorují pokyny policistů k zastavení a ujíždí před policejní hlídkou. Stačí k tomu, aby svou nebezpečnou jízdou ohrozili ostatní účastníky silničního provozu.  

Důvody k tomu mívají různé, tak jako tomu bylo o víkendu:

V neděli nad ránem odmítl zastavit řidič  šedého BMW hlídce královopolských policistů. Po krátkém pronásledování nakonec vůz zastavili na Žabovřeské ulici. S řidičem byla ale těžká domluva. Místo kontroly chtěl dokonce opustit, ke slovu tak po marných výzvách musely přijít i donucovací prostředky. Po nezbytných procedurách tak řidič strávil zbytek noci v policejní cele. Míru ovlivnění alkoholem a drogami přesně ukáží až výsledky lékařského vyšetření.

Policistům ujížděl v pátek v obci Šitbořice i po jejím okolí osmadvacetiletý řidič. Důvodem jeho nebezpečného počínání, které skončilo dopravní nehodou (naštěstí bez zranění) byl fakt, že si nestihl požádat o vrácení svého řidičského průkazu. Ten odpočíval na úřadech pro předchozí jízdu pod vlivem pervitinu a nerespektování zákazu řízení motorových vozidel. Zodpovídá se tedy ze způsobení dopravní nehody a neuposlechnutí výzvy.

mjr. Pavel Šváb, 19.01.2022

vytisknout  e-mailem