Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ujížděl policistům, protože má zákaz řízení

VSETÍNSKO: Navíc jel na červenou a pod vlivem drog. 

Včera dopoledne zastavovali rožnovští policisté řidiče, který nerespektoval výzvy k zastavení. Nakonec se řidiče podařilo zastavit v součinnosti s městskou policií. Ukázalo se, že má zákaz řízení a že zřejmě usedl za volant pod vlivem drog.
 
Včera kolem tři čtvrtě na devět ráno se policisté při výkonu služby v Rožnově p. R. rozhodli zastavit na ul. Zuberská vozidlo Š Felicia. Vyjeli za vozidlem, přičemž spustili maják současně s červeným nápisem stop. Řidič místo aby zastavil, tak zrychlil a ujížděl a kličkoval ulicemi v centru Rožnova p. R. Policisté během pronásledování vozidla kontaktovali městkou policii, které sdělili předpokládaný směr ujíždějícího vozidla. Řidič přijel na křižovatku u hotelu Eroplán, na které chtěl odbočit vpravo na ul. Palackého. Ovšem na semaforu svítila červená, na kterou řidič nejprve zastavil, ale když viděl, že k jeho vozidlu přichází policista, rozjel se a křižovatku projel na červenou. Nedojel daleko, protože na ul. Palackého už na něho s vozidlem napříč přes silnici čekali strážníci městské policie. Řidič zastavil, ale z vozidla vystoupit nechtěl. Policisté ho nakonec za použití donucovacích prostředků z auta vytáhli ven, svedli na zem a spoutali. Muž skončil v policejní cele. Ještě předtím se podrobil zkoušce na alkohol (negativní) a na drogy, která byla pozitivní na marihuanu. Důvod, proč hlídce nezastavil, byl zákaz řízení.
 
Řidič je tedy podezřelý z tr. činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Dále je podezřelý z několika přestupků: řízení pod vlivem drog, jízda na červenou a neuposlechnutí výzvy policie.
 
 
28. července 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem