Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ujížděl policistům, ohrozil několik vozidel

ZLÍNSKO: Viděli jste divokou jízdu řidiče pod vlivem drog? 

Zadržením řidiče pod vlivem drog, který není držitelem řidičského průkazu, skončilo několikakilometrové pronásledování vozidla Alfa Romeo, jež v pondělí odpoledne ujíždělo před policisty z Vizovic. Při ujíždění navíc řidič ve vysoké rychlosti ohrozil několik protijedoucích vozidel, které vytlačil ze silnice a nakonec havaroval po nárazu do vozidla dvaapadesátiletého řidiče, který utrpěl lehké zranění.

Řidič nereagoval na různé výzvy k zastavení dávané policisty, proto se za ním vydalo několik policejních hlídek a snažili se ho zastavit. Při své divoké jízdě řidič nezvládl projet zatáčkou vedoucí do obce Hrobice na Zlínsku, vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem, poté havaroval a dal se na útěk. Policisté z dopravního inspektorátu ale čtyřiačtyřicetiletého muže ze Vsetínska záhy zadrželi za pomoci hrozby střelnou zbraní. Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog ukázala pozitivní hodnoty na amfetamin. Zda a v jakém množství řidič drogu užil, ukáže lékařské vyšetření.

Řidič skončil v policejní cele. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Kriminalisté žádají řidiče vozidel, kteří byli svědky pronásledování stříbrného vozidla Alfa Romeo s převozními značkami v pondělí 16. prosince 2019 od 13.15 do 13.25 hodin, aby se ozvali na linku tísňového volání policie – 158. Vozidlo ujíždělo od čerpací stanice Ono v Zádveřicích směrem do Slušovic a pak dál na obec Hrobice. Výpovědi, kamerové záznamy nebo fotografie této události mohou policistům pomoci v trestním řízení.

17. prosince 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Slušovice

Slušovice 

Detailní náhled

Slušovice 2

Slušovice 2 

Detailní náhled

Slušovice 3

Slušovice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem