Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ujížděl policistům i strážníkům

ZLÍNSKO: Má již devátý zákaz řízení, v těle mu navíc koloval alkohol. 

Policisty z prvosledové hlídky ze Zlína v noci ze soboty na neděli zaměstnal řidič osobního vozidla Volkswagen Golf, který se řítil centrem krajského města a nedbal pokynů k zastavení. Nakonec sám zastavil v místní části Prštné.

Policisté vozidlo zastavovali za pomoci světelného kuželu na tř. T. Bati ve Zlíně v neděli před druhou hodinou ráno. Řidič zpočátku zpomalil a začal najíždět na odstavnou plochu, záhy ovšem rapidně zrychlil a chtěl z místa ujet. Jeho manévr zpozorovali projíždějící strážníci Městské policie Zlín, kteří se za řidičem neprodleně vydali a záhy po nich začali řidiče pronásledovat také zlínští policisté. Ujíždějící řidič zprvu nerespektoval světelné ani zvukové výzvy k zastavení vozidla a naopak stále zrychloval. V místní části Prštné nakonec zastavil.

Dechová zkouška ukázala u muže hodnotu 0,76 promile. Lustrací policisté zjistili, že má momentálně již devátý zákaz řízení, platný až do roku 2026. Muže zadrželi a převezli do policejní cely, kde si následující den převzal podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí třiatřicetiletému jedenáctkrát soudně trestanému recidivistovi ze Zlína trest odnětí svobody až na dva roky.

Za neuposlechnutí výzvy policistů a přestupek, kdy jako řidič nadýchal 0,76 alkoholu, navíc muži ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

        

15. června 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem