Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ujížděl policistům

Strakonice – Muž se zákazem řízení policistům neunikl. 

Řidič s uloženým zákazem řízení na dobu šestnácti měsíců se snažil vyhnout policejní kontrole. Policisté na řidiče natrefili dne 17. dubna 2020 hodinu po půlnoci v ulici Katovická ve Strakonicích, kdy je upoutala rychlá jízda přijíždějícího vozidla. Policisté k zastavení vozidla použili rozsvícení nápisu STOP, přičemž řidič nereagoval a hlídce začal ujíždět směrem na obec Dražejov, Střelské Hoštice, Kozlov, kdy před obcí Kladruby odbočil na lesní cestu, kde zmizel ve vířícím se prachu a ve tmě. Policisté začali propátrávat okolí. Pátrání nevzdali a to se vyplatilo, neboť na pronásledované vozidlo narazili na komunikaci vedoucí od obce Štěchovice. Ve chvíli, kdy řidič zpozoroval policejní vůz, zastavil. Policejní hlídka se rozjela k vozidlu se zapnutými výstražnými světly tak, aby zablokovala průjezd vozidla. Řidič ale stále pokračoval v jízdě přímo proti policejnímu vozidlu.  Policista za volantem strhl řízení, aby zabránil střetu obou vozidel. Řidič pokračoval v jízdě a ujížděl směrem do Novosedel, kde se v temné noci policejní hlídce opět ztratil. Mezitím na místo dorazila na pomoc také místně příslušná hlídka, hlídka Obvodního oddělení Radomyšl.

Policejní hlídky společně propátrávaly okolí, kdy objevily zaparkovaný pronásledovaný automobil bez osádky. Pozornosti policistů neunikl ani projíždějící vůz Alfa Romeo, které zaparkovalo za místním potokem, do kterého na místo spolujezdce nastoupil hledaný muž. Po výzvě policistů k prokázání totožnosti se dal na útěk. Policisté muže zadrželi, přičemž použili donucovací prostředky, hmaty, chvaty a přiložili pouta. Celé policejní pronásledování skončilo pět minut po třetí hodině ranní zadržením muže, který si zřejmě myslel, že nad policisty vyhraje.

Zadržený 25letý muž ze Strakonicka je podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

21. dubna 2020

vytisknout  e-mailem