Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ujížděl po cyklostezce

Policisté pronásledovali řidiče pod vlivem drog a se zákazem řízení, který ohrozil na cyklostezce desítky lidí. 

Včera v odpoledních hodinách se policisté z Místního oddělení Barrandov rozhodli zkontrolovat vozidlo, jedoucí po ulici Strakonická. Jeho řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal velmi rychle ujíždět ven z centra až do ulice Výpadová. Zde sjel na cyklostezku, kde svou nebezpečnou a velmi vysokou rychlostí ohrozil desítky osob, které před jedoucím vozidlem uskakovaly. Poté, co se vrátil zpět na ulici Výpadová, zde přehlédnul travou zarostlé hrazení zabraňující výjezdu z komunikace a havaroval. Sedmadvacetiletý řidič vyběhl z vozidla, skočil do Berounky a plaval na druhý břeh. Zde se ho za pomoci rybářů a dalších osob podařilo policistům zadržet. Muž řídil s platným zákazem řízení a měl pozitivní test na drogy.

Policisté v tuto chvíli prosí všechny občany, kteří se pohybovali na cyklostezce a byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité, jelikož je řidič podezřelý z trestného činu obecného ohrožení a to právě vůči těmto lidem.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení, za což muži hrozí trest odnětí v délce až osmi let.

mjr. Eva Kropáčová
2.5.2020

vytisknout  e-mailem