Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ujížděl do Česka

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za hranicemi jej zastavilo až prostřelené kolo.  

Pachatel, který vloni opakovaně ujížděl z Česka na Slovensko, včera v noci ujížděl opačným směrem. Ze Slovenska ujížděl se slovenskými policisty v zádech, kteří po jeho autě stříleli.

Krátce po jedenácté hodině večer ve čtvrtek 2. srpna vyslal operační důstojník hlídku bojkovických policistů k hranici do Starého Hrozenkova. Slovenští kolegové pronásledovali ujíždějícího nebezpečného pachatele, který směřoval do Česka. Hlídky slovenských policistů se snažily zastavit řidiče, který začal ujíždět poté, co jej policisté chtěli zastavit při běžné kontrole na silnici. Muž v osobním VW nezastavil a začal prchat. Místo toho, aby zastavil u další hlídky, narazil svým autem do služebního vozu a jel dál. To už policisté použili varovné výstřely. Když ani po těchto výstřelech nebezpečný pachatel nezastavil, začali střílet na kolo. To se policistům podařilo prostřelit kus před hranicí. S prostřelenou pneumatikou dokázal muž ještě přejet přes hranici a zastavil asi po 150 metrech na českém území. Slovenští policisté jej v rámci přeshraničního pronásledování zajistili.

Bojkovičtí policisté následně muže ztotožnili a zjistili, že se jedná o devětadvacetiletého muže ze Slovenska, který není v současné době podezřelý ze spáchání žádného trestného činu nebo přestupku, kterého by se v Česku dopustil. Ani po autě, s nímž přijel, není vyhlášeno pátrání. Zajištěný muž je ovšem z loňského roku v Česku stíhaný za krádeže nafty. Vloni v červenci opakovaně tankoval do kanystrů v kufru stříbrné octavie a pak bez zaplacení ujížděl od čerpacích stanic na Uherskohradišťsku. Tento muž byl vloni dopaden poté, co ujížděl rakouským policistům a byl dostižen až na slovenském území. Včera ujížděl údajně proto, že má na Slovensku vysloven zákaz řízení. Poté, co bojkovičtí policisté muže prověřili, propustili jej a on dobrovolně následoval slovenské policisty na území Slovenska.

 

3. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem