Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ujížděl bez řidičáku s kradenými věcmi

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté dostihli neřidiče, který jim ujížděl a v autě měl kradené věci.  

 

Buchlovičtí policisté dohlíželi ve čtvrtek 5. dubna dopoledne na bezpečnost silničního provozu pod buchlovskými kopci na silnici I/50. Stavěcím terčem policista dával pokyn řidiči osobního renaultu, aby zastavil u krajnice. Místo zastavení řidič přejel plnou čáru právě v místech, kde další značka zakazuje předjíždění a začal ujíždět. Policisté naskočili do auta a rozjeli se za renaultem. Řidič clia jel stopadesátikilometrovou rychlostí, v níž nebezpečně předjížděl linkový autobus. Policisté jej pronásledovali se zapnutým majákem. Za odbočkou na Staré Město se policistům podařilo řidiče přimět k zastavení.

Za volantem auta byl dvaačtyřicetiletý muž z obce na Zlínsku. Policistům předložil pouze občanský průkaz, protože řidičské oprávnění nemá. Policisté jej zajistili a eskortovali na policejní oddělení. Stejného muže buchlovičtí policisté přistihli při řízení před třemi týdny a pár týdnů předtím byl při neoprávněném řízení přistižen jinde na Zlínsku. Řízení bez řidičského oprávnění posuzuje zákon jako spáchání přestupku, za který ukládá pokutu od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky. Vzhledem k tomu, že se jedná o závažný přestupek a existuje obava, že by muž mohl v řízení pokračovat, mu policisté uložili kauci ve výši šestadvaceti tisíc korun.

Dvaačtyřicetiletý muž ovšem neujížděl jen kvůli samotnému problému s řízením, ale i z jiného důvodu. Policisté v jeho autě našli notebook a další věci, které nebyly jeho. Patří lidem ve městech na Zlínsku a Vyškovsku, kterým byly čerstvě ukradeny. Policisté tak začali prověřovat okolnosti, za jakých se tyto věci dostaly do mužova auta.


 

6. duben 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem