Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ujížděč od benzínek byl dopaden a obviněn

KOLÍNSKO – Na tankování pohonných hmot si obstaral krádeží registrační značky z různých vozidel. 

Kolínští kriminalisté dopadli pachatele, tzv. ujížděče od benzínových čerpacích stanic, který od srpna do půlky září loňského roku natankoval naftu do vozidla a poté bez zaplacení ujel. K tomuto jednání si v několika případech obstaral krádeží registrační značku z jiných vozidel.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila trestní stíhání proti 31letému muži, kterého obvinila ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže. Toho se dopustil tím, že celkem v 6 případech, od 2. srpna do 10. září 2021, přijel s vozidlem BMW X5 na několik benzínových čerpacích stanic zejména na Kolínsku, ale také v jednom případě na Kutnohorsku a Nymbursku, kde natankoval několik desítek litrů nafty a poté bez zaplacení z místa odjel. Celkem se jednalo o množství okolo 320 litrů této pohonné hmoty. Ve čtyřech případech si k tomuto jednání pořídil krádeží registrační značky z jiných automobilů.

Jedenatřicetiletý obviněný tímto počinem způsobil celkovou škodu dosahující částce 12 tisíc korun. V případě odsouzení mu za to hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. února 2022

vytisknout  e-mailem