Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ujeli od nehody

Po dopravní nehodě neposkytli první pomoc a z místa ujeli 

Přerovská policie šetří dva případy dopravních nehod s ujetím řidičů
Obě dopravní nehody se staly dne 16.7.2010, první z nich v 18.30 hod. Dosud nezjištěný řidič jel červeným osobním vozidlem nezjištěné registrační značky křižovatkou ulic Polní, Velká Dlážka a Lipnická v Přerově. V tu dobu zde přecházel chodec (1958), po vyznačeném přechodu na ul. Polní ve směru od Velké Dlážky na zelený světelný signál. Došlo ke srážce chodce, řidič však z místa nehody ujel a zraněnému chodci neposkytl první pomoc. Ten z místa srážky odešel domů a až v nočních hodinách se nechal ošetřit v Nemocnici Přerov. Utrpěl zranění středně těžké, doba léčení si vyžádá 6 - 12 týdnů. Alkohol u zraněného byl vyloučen dechovou zkouškou.  Dopravní nehoda šetřena pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. V případě jeho zjištění mu za tyto přečiny hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo zákaz činnosti.
Druhý skutek se stal ve 22.30 hod. u obce Želatovice. Zde byl nalezen v levotočivé zatáčce ve směru na obec Podolí projíždějícím řidičem (1975), zraněný chodec (1953). Řidič jej naložil do svého vozidla a odvezl do nemocnice Přerov. Zde zjistili, že zraněný chodec utrpěl těžké zranění s minimální dobou léčení 6 měsíců. Po ošetření byl zraněný převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Zraněný chodec jevil známky požití alkoholu a jeho zranění svědčí o pravděpodobné srážce vozidlem. Okolnosti zranění v souvislosti s možnou dopravní nehodou jsou předmětem dalšího šetření.
V souvislosti s uvedenými nehodami žádáme touto cestou případné svědky událostí, kteří mohou policistům poskytnout jakékoliv informace k řidičům nebo jejich vozidlům, ať se obrátí na kteroukoliv policejní služebnu případně linku 158.  
por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem