Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ujel cizím autem

TEPLICKO - Řidič nechal v autě klíčky, to neměl dělat; Brala si půjčky na cizí jméno; Opilý muž nezvládl řízení. 

Ujel cizím autem

     Klíčky ponechané v autě zlákaly v Teplicích ke krádeži neznámého pachatele. Lapka si zřejmě všiml klíčů, které nechal řidič ve vozidle, zatímco z něj vynášel věci. Neznámý člověk neodolal pokušení a autem odjel, když se majitel po chvíli vrátil, našel jen prázdné parkoviště a hned zavolal na policii.

     Zatímco na služebně podával oznámení, policisté už v ulicích po ukradeném vozidle pátrali a byli úspěšní. Kolegové z oddělení hlídkové služby ho našli zamčené a zaparkované o několik ulic dál. Auto tak mohli trnovanští policisté rovnou předat oznamovateli, nyní pátrají po pachateli, který autem z místa činu odjel.

Brala si půjčky na cizí jméno

     Až pět let ve vězení by mohla strávit 38letá žena, která bez vědomí a souhlasu svých dvou známých zneužila jejich osobní údaje a s jejich pomocí si prostřednictvím internetu sjednávala půjčky. O úvěr si požádala celkem v 15 případech, v jedenácti jí byly požadované peníze poskytnuty. Smluvně stanovené splátky ale žena nehradí a poškozeným společnostem dluží přes dvě stě tisíc korun. Čtyři pokusy o získání úvěrů jí nevyšly, žena byla v uplynulých dnech obviněna z úvěrového podvodu a poškození cizích práv.

Opilý muž nezvládl řízení

     Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 37letému muži, který v pondělí večer naboural služební auto. Policisté ho stavěli při jízdě na motokole, k jehož řízení je potřebné řidičské oprávnění. Muž byl tak opilý, že nestihl zastavit před zaparkovaným policejním autem a zezadu do něj narazil. Policisté mu naměřili 2,8 promile alkoholu v dechu, pokud případ skončí u soudu, mohl by si vyslechnout verdikt až tříletého vězení.

4. října 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem