Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Udělení služebních medailí za věrnost

Policejní prezident udělil služební medaile za věrnost I., II. a III. stupně policistům odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál pro Moravskoslezský kraj 

    V pátek 12. března převzalo sedm policistů a policistek z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál pro Moravskoslezský kraj služební medaili policejního prezidenta za věrnost, resp. za dobu trvání služebního poměru a dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků. Tato medaile má tři stupně a uděluje se po 10., 20. nebo 30. letech aktivní služby u policie. 
    Policisté převzali ocenění z rukou náměstka pro vnější službu krajského policejního ředitele plk. Ing. Martina Hrinka, Ph.D. Náměstek ředitele všem oceněným poděkoval za perfektně vykonanou práci a nasazení a popřál do dalšího profesního života hodně úspěchů. Ke gratulaci se připojili také plk. Mgr. Bc. Jiří Zlý, vedoucí odboru služby dopravní policie a plk. Ing. Pavel Tileček, vedoucí odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál pro Moravskoslezský kraj.
 
     Nejvyšší ocenění – medaili za věrnost I. stupně policejní prezident udělil nprap. Jaroslavě Skybové . K policii nastoupila v roce 1978. Uniformu tedy obléká již 32 let. Medaili za věrnost II.. stupně, tedy za 20 let u policie převzali nprap. Tomáš Berka, nprap. Bc. Pavlína Janečková a nprap. Mgr. Václav Kaděra. Služební medaili za věrnost III. stupně, tedy za službu delší 10 let policejní prezident udělil nprap. Bc. Daně Pavelkové, nprap. Katerině Gelatkové a nprap. Davidu Stanovskému.
 
     Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál krajského ředitelství vznikl v rámci reformy policie 1. ledna 2009. Z jeho činnosti je možné začít informací, že hned od 1. února 2009 se změnil zákon o střelných zbraních a střelivu, a začala takzvaná zbraňová amnestie (zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování). Občané tak mohli od 1. února do 31. července 2009 odevzdat zbraň, kterou přechovávali bez povolení. Další z činností jsou akce dohledu na mysliveckých honech, které se konají ve druhé polovině roku a dohledu například na střelnicích, sportovních akcích a místech prodeje zbraní.
            Policisté odboru provádí také akce dozoru podle zákona o zbraních a zaměřují se na dodržování povinností a zákazů a provádění oprávnění držitelů zbrojních licencí fyzických a právnických osob a provozovatelů střelnic k podnikatelským účelům. Policisté odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál vydávají na základě zákona o zbraních rovněž na žádost podnikatele se zbraněmi jednorázový doklad o povolení přepravy zbraní a střeliva do těchto zbraní.
 
     Slavnostní akt v závěru zpestřili sami ocenění vyprávěním kuriozních zážitků z práce. Všem oceněným přejeme hodně úspěchů v jejich profesní dráze a blahopřejeme!
 
fotogalerie zde
 
por. Bc. Darina Majková
preventivně informační oddělení

12. března 2010

vytisknout  e-mailem