Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události závěru a začátku roku

NOVOJIČÍNSKO-krátké zprávy 

Obecně lze říci, že období těchto dnů bylo z pohledu policistů poklidné.

Nicméně ve večerních hodinách 31.12.2013 společně se zdravotníky rychlé pomoci poskytovali novojičínští policisté pomoc 37letému muži, který vyskočil z druhého patra domu v Jeseníku nad Odrou. Jeho zdravotní stav si vyžádal lékařské ošetření a následný převoz do psychiatrické léčebny v Opavě.  Přesnou příčinu i samotný průběh jeho jednání policisté nadále zjišťují.

Doposud neznámý zloděj vnikl do novinového stánku na ul. K Nemocnici v Novém Jičíně, z kterého odcizil přes dvě stě kusů krabiček cigaret a finanční hotovost. Majiteli způsobil téměř 20 tisícovou škodu.

Ve Fulneku se někdo vloupal do haly firmy na ul. Fučíkova, z ní pak odcizil stříkací agregát zn. GRACO včetně trysek v celkové hodnotě 140 tisíc korun. Podle poškozené firmy mělo ke krádeži dojít v období několika dní od 28. až do 31. prosince.

V průběhu noci 1. ledna vyjížděli policisté z Kopřivnice na oznámení týkající se poškození výherních automatů na ul. Štefánikova.  Zřejmě prohrávající zákazník zde poškodil ovládací dotykové panely, čímž poškozené firmě způsobil 12tisícovou škodu.

Před šestou hodinou ranní v objektu zábavního podniku ul. Gen. Hlaďa, v Novém Jičíně zadržela ostraha tohoto zařízení 19letého muže, který posilněn alkoholem rozbil skleněnou výplň automatu s plyšovými hračkami. Několik desítek kusů se snažil ukrýt pod svou bundu a z místa utéct. To se mu však nepodařilo. Policisté si muže od ostrahy převzali a jeho jednání prověřují s podezřením ze spáchání přečinu krádež.

V Bílovci zjišťují policisté totožnost doposud neznámého muže, který měl fyzicky napadnout na Slezském náměstí 19letého poškozeného. Údery do hlavy mu měl způsobit zranění s minimální sedmidenní délkou léčení.

Zřejmě z důvodu poruchy na elektroinstalaci se vznítila rekreační chata ve Frenštátě pod Radhoštěm. Poškozené majitelce tak vznikla minimálně 100tisícová škoda.

Tisková zpráva ze dne 2.1.2014
 

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem