Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Události z víkendu

Lanškroun - napadená dívka na nádraží ČSAD 

Vloupání do chalupy v Rýdrovicí
Dosud neznámý pachatel za použití násilí vnikl přes okno do jedné z chalup v obci Rýdrovice. Tento objekt poté prohledal  a z chalupy následně odcizil věci v hodnotě 1.500,-Kč. Na rozbitých skleněných tabulkách způsobil škodu 250,-Kč. Případ je šetřen jako přečin krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

Krádež jízního kola
Muž poté, co přijel do jedné z restaurací v Lanškrouně, své jízdní kolo uzamkl lankovým zámkem ke stojanu před restaurací. Při odchodu však zjistil, že mu bylo jízdní kolo odcizeno. Celková škoda činí 17.000,-Kč a případ je šetřen jako přečin krádeže.  

Krádež trezorku s finanční hotovostí
V obci Petrovice došlo k vloupání do jednoho z rodinných domů, kdy dosud nezjištěný pachatel vnikl do uzamčeného domu a odnesl si trezorek s finanční hotovostí. Celková škoda touto kráděží činí částku 55.300,-Kč.  Případ je šetřen jako přečin porušování domovní svobody a krádeže vloupáním.

Poškozené okno
V obci Výprachtice přišel k jednomu z domů muž, který nejdříve ťukal na okno a dožadoval se vstupu do domu. Poté, co byl požádán nájemníky domu, aby toho zanechal, skleněnou tabulku na okně rozbil. Celková škoda činí částku 500,-Kč. Případ je šetřen jako přestupek proti majetku.

Fyzické napadení na zastávce v Lanškrouně
K fyzickému napadení dívky, která se vracela ze školy domů, došlo kolem 14:00 hod. Poté co poškozená přišla s ostatními kamarády na autobusovou zastávku, zde měla být napadena jinou dívkou a to přímo před nádražím. Z důvodu, že dívka byla opakovaně udeřena pěstí do obličeje a z nosu ji začala téci krev, musela vyhledat lékařské ošetření. Případ je ze strany policie v současné době šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.

Lanškroun dne 21.06.2010
npor. Bc. Petr Bilanský

vytisknout  e-mailem