Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události z Příbramska

Na několik restaurací v Příbrami se zaměřila v pátek pozornost policistů a strážníků.  

     Ve večerních a nočních hodinách proběhla akce na kontrolu provozoven především v Pražské ulici a na Zdaboři, kterou jsme prováděli spolu s Městskou policií Příbram, s pracovníky z živnostenského úřadu, hygienické stanice a s osobou, která se zabývá kontrolou výherních automatů. Policisté sledovali především to, zda není rušen noční klid, porušován veřejný pořádek a také pátrali po hledaných osobách. Ze strany policie nebylo zjištěno žádných pochybení, ani žádné požívání alkoholu mladistvými.


„Nevoňavé autíčko“
     Policistům se podařilo zadržet zloděje. V sobotu v noci zastavili v obci Svojšice dodávkový automobil značky Ford Tranzit a velmi intenzivní zápach je udeřil do nosu. Poté šli po čichu až k nákladovému prostoru vozidla. Uvnitř se nacházela mobilní toaleta značky Johnny. Nejdříve 40letý řidič tvrdil, že je záchod jeho, ale nakonec se při výslechu doznal ke krádeži. Odcizil ho v ten den na staveništi v Příbrami. Na pozemek se dostal dírou v plotě, kterou si tam prostříhal.


Smrt na silnici
     Smrtelné zranění utrpěla v neděli krátce před polednem 70letá žena, která seděla ve vozidle Škoda Octavia na zadním sedadle. O čtyři roky mladší řidič jel po silnici I/4 směrem na Prahu. U odbočky na Zalužany však najel na nezpevněnou krajnici, a poté narazil při rychlosti asi 90 km/h do vzrostlého stromu. Muž vyvázl s lehkým zraněním, vedle sedící 48letá žena byla přepravena vrtulníkem do Prahy se středně těžkým zraněním.


Sklepní fantom
     Na zlodějíčka specializujícího se na sklepy spadla klec. Koncem minulého týdne bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření 27letému muži. Svým jednáním se měl dopustit přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Ve svém oboru není žádným nováčkem, tento recidivista je ještě v podmínce. Během června se vloupal do šesti bytových domů v Příbrami,  ulice Družstevní, Sportovní, Čechovská a Šachetní. Výše škody, kterou za sebou zanechal, činí asi 30 tisíc korun. Z jedenácti sklepních kójí odnesl např. dámské kolo, různé nářadí, autorádio a rybářské náčiní. Občas dotyčného přepadl i hlad, a tak třikrát během června vnikl do plechové skříně s pečivem v ulici Boženy Němcové. Celkem ukradl přibližně 300 rohlíků a několik vek. Za tyto zlodějny hrozí pachateli až tři roky ve vězení.


Schoval se pod auto
     Milínští policisté šetří případ výtržnictví. V sobotu asi dvě hodiny po půlnoci přijal operační důstojník oznámení na lince 158. Neznámý muž napadl před restaurací na Trhovkách skupinu čtyř mladíků. Jednoho kopl do obličeje, dva udeřil pěstí a dalšímu z nich dal facku. Jeden z napadených se před dalšími ranami neváhal schovat pod zaparkovaný automobil a druhý se snažil pronásledovat prchajícího násilníka, dohnat se mu ho ale nepodařilo.

 

13. 8. 2012, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem