Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Přerovska

Domácí násilí, zjištění pachatelů krádeží, vloupání do sklepů  

Včera dopoledne provedla policejní hlídka výjezd k incidentu se znaky domácího násilí do bytu v Přerově, kde došlo k napadení 33leté ženy jejím stejně starým manželem. Žena uvedla, že od roku 1993 do současné doby ji manžel opakovaně fyzicky napadá. Několikrát ji v minulosti bodnul nožem nebo vidličkou, udeřil ji nohou od stolu do ruky a způsobil zlomeninu a vykloubení malíčku. Rovněž ji psychicky týral. Policisté dalším šetřením v evidencích policie zjistili, že v roce 2006 muž fyzicky napadl svoji manželku. V té době byl podezřelý z trestných činů násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Poškozená však nedala souhlas s jeho trestním stíháním. Vzhledem k těmto skutečnostem byl násilník vykázán ze společného bydliště na dobu deseti dnů. V současné době je podezřelý ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Trestní sazba je až do výše tří let odnětí svobody. 

Dne 14.12.2008 ve večerních hodinách neznámý pachatel v Přerově v místní herně odcizil poškozené (1991) z peněženky, kterou měla uloženou v odložené kabelce na lavici v boxu, finanční částku 11 000 Kč. Včerejšího dne byl přerovskými policisty jako pachatel zjištěn podezřelý (1964), který se ke krádeži doznal. Odcizené peníze použil pro svoji potřebu. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádež. Hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi příp. peněžitý trest.     

Další pachatel krádeže byl dopaden rovněž přerovskými policisty včera krátce po obědě. Podezřelý (1978) včera kolem oběda v Přerově v prodejně na ul. Komenského odcizil vystavený snowboard v hodnotě téměř 3000 Kč. S lupem vyšel bez zaplacení ven před prodejnu a byl dostižen hlídkou na ul. Husova. Poté byl předveden na služebnu a zboží dobrovolně vydal. Skutku se dopustil i přesto, že byl v minulosti za takový čin odsouzen rozsudkem Okresního soudu Ostrava. Následně mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádež. Hrozí mu stejný trest jako pachateli předchozí krádeže.

Sklepy přilákaly zloděje, který se do nich vloupal v době od 20.1. do 22.1.2009. Neznámý pachatel v Přerově na ul. Kabelíkova odstranil visací zámek u sklepního boxu a vnikl dovnitř. Odcizil pánské horské jízdní kolo, motorovou pilu, dětské lyže s vázáním a způsobil tak prvnímu poškozenému škodu 65 600 Kč. Dále po přestřižení kovové petlice vnikl do sousedního sklepního boxu a odnesl si horské kolo, rovněž dětské lyže s vázáním a lyžařské boty. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 56 150 Kč. Neznámý pachatel řádil v dalším sklepě v Přerově na ul. Vaňkova. Dovnitř vnikl po vypáčení petlice a poškození visacího zámku na vstupních dveřích. Odnesl 3 balení sypkého pracího prášku a 5 balení tekutých pracích prášků. Škoda dosáhla výše 2600 Kč.    

vytisknout  e-mailem