Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Bruntál - krádež drůbeže, zákaznice se uzamkla na toaletě a jiné... 

Nehodovost

V průběhu víkendu policisté řešili 10 nehod, při kterých došlo k jednomu zranění. Způsobená škoda přesáhla 465 tisíc korun. Jedna z nehod byla pod vlivem alkoholu.

V sobotu 27. 10. 2018 v Holčovicích místní části Spálená řídila 49letá žena pod vlivem alkoholu vozidlo Ford. Při průjezdu levotočivou zatáčkou na mokrém povrchu nezvládla řízení, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde poškodila směrový sloupek a s autem přerazila betonový sloup telekomunikací. Následně se s autem převrátila přes přední část a dopadla na kola v zahradě rodinného domu. Při nehodě se řidička zranila lehce, lékařské ošetření odmítla. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnoty přesahující 2,2 promile. Způsobená škoda činí 126 tisíc korun. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Havárie nákladního vozidla

Na lesní cestě v katastru obce Razová dne 25. 10. 2018 došlo k havárii nákladního vozidla Volvo s návěsem. Řidiči se v mírné levotočivé zatáčce rozhoupal návěs a automobil se stal neovladatelným. Vozidlo sjelo do pravé příkopy, kde se převrátilo na bok. Při nehodě se lehce zranil řidič a došlo ke škodě přesahující 1,5 mil. korun.

Při řízení chtěla narovnat jídlonosiče, narazila do stromu

Dne 24. 10. 2018 v 14:30 hodin v Horním Benešově řídila 38letá žena vozidlo Ford a při průjezdu zatáčkou se v autě převrátily jídlonosiče a když je řidička chtěla narovnat, vyjela s autem za levý okraj vozovky, kde narazila do stromu. Při nehodě došlo ke zranění osádky vozidla. Jeden spolujedoucí byl převezen letecky do nemocnice v Ostravě a druhý k ošetření do nemocnice v Krnově. Požití alkoholu bylo u řidičky vyloučeno dechovou zkouškou. Na vozidle vznikla škoda ve výši 400 tisíc korun.

Krádež kola

Škodu ve výši 103 tisíc korun způsobil prozatím neznámý pachatel majiteli jízdního kola. Pachatel vešel v době od 19. do 24. 10. 2018 na pozemek ubytovacího zařízení na ulici Bezručova v Krnově. Zde vnikl do zajištěné garáže, ze které odcizil uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Trek stříbrné barvy.

Krádež drůbeže

Albrechtičtí policisté prověřují odcizení drůbeže v obci Holčovice – Komora. Prozatím neznámý pachatel vnikl v době od 23. do 24. 10. 2018 na pozemek domu a do hospodářské budovy. Zde odcizil 30 ks drůbeže (husy, krůty, slepice). Majiteli vznikla škoda ve výši 11 tisíc korun.

Uprchlý vězeň se měl vydávat za jinou osobu a krást v obchodech

V těchto dnech zahájil policejní komisař oddělení obecné kriminality Bruntál trestní stíhání 52letého muže z přečinů poškození cizích práv a krádeže. Je mu kladeno za vinu, že ve dnech 8. 6. a 20. 8. 2018 v obchodě ve Vrbně pod Pradědem měl odcizit různé zboží (paštiku, cukrovinky) a při svém zadržení ostrahou a také při projednávání přestupkového jednání se měl policistům vydávat za jinou osobu. Při řešení jeho druhého protiprávního jednání policisté zjistili, že se nejedná o osobu, za kterou se muž vydává, ale že je uprchlý vězeň, na kterého byl vydán příkaz k zadržení. Obviněný se měl tedy ve dvou případech vydávat za svého vzdáleného rodinného příslušníka. Krádeží se měl dopustit přesto, že byl za majetkovou trestnou činnost v minulosti opakovaně odsouzen. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let. Muž je nyní ve výkonu trestu a je stíhán jiným policejním orgánem a to za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Poškození vozidla

Rýmařovští policisté přijali dne 25. 10. 2018 oznámení o poškození laku vozidla. K události mělo dojít dle poškozeného v době od 19. do 22. 10. 2018 buď v obci Dětřichov nad Bystřicí, Bruntále nebo v Olomouci, kde měl neznámý pachatel poškodit zaparkovaného vozidlo Škoda Octavia a to na všech dílech a ulomil zadní brzdové světlo. Na kapotě, náraznících, dveřích a střeše jsou různé vrypy a to až na základní barvu. Způsobená škoda byla majitelkou vyčíslena na částku 60 tisíc korun.

Uzamčená zákaznice

Pracovníci obchodního domu v Krnově dne 24. 10. 2018 oznámili policistům, že došlo k uzamčení osoby v kabince na dámské toaletě. Byla obava o život a zdraví osoby a tak policisté ve spolupráci se strážníky otevřeli kabinku dámské toalety, kde se nacházela žena v podnapilém stavu. Policisté ji následně ztotožnili, jednalo se o 49letou ženu, která nebyla schopna srozumitelně artikulovat a ani se podrobit orientační dechové zkoušce. Policisté ji zajistili a vzhledem k zdravotními stavu převezli ženu do nemocnice k lékařskému vyšetření. Ani v nemocnici nebyla žena schopna dechové zkoušky a tak jí byla odebrána krev, ze které byla stanovena hladina ethanolu v krvi ve výši 4,3 g/kg. Žena zůstala s podezřením na intoxikaci alkoholem hospitalizována v nemocnici.

por. Bc. Pavla Jiroušková

29. 10. 2018

vytisknout  e-mailem