Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Události z Lounska

LOUNY – Kradl kvůli dluhu; Osoba v pátrání; Dopravní nehoda s alkoholem. 

Vzal si, co mu nepatřilo
Policisté z obvodního oddělení Louny sdělili podezření z trestného činu krádež 21letému muži. Ten měl podle jejich šetření odcizit z jedné firmy bourací kladivo a jízdní kolo. Když výtečníka strážci zákona vyslýchali, svou činnost nezapíral. Dokonce uvedl, že svého jednání nelituje. Poškozený mu prý dlužil peníze. Ale ani dlužná částka muže neopravňuje, aby se obohatil o majetek, který mu nepaří. Po projednání před soudem by mohl být potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.

V pátrání byl jen několik dní
Pouze týden byl na 32letého muže vydán okresním soudem příkaz k zatčení. Lounští kriminalisté věděli, díky své dobré osobní a místní znalosti, kde se tento výtečník zdržuje. Včerejšího dne si pro něj došli a zatkli ho. Jeho další cesta vedla před soud.

Mohl za to alkohol?
Ke konci října 23letý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozidla a vjel u obce Sulec mimo vozovku, kde se vozidlo otočilo přes střechu zpět na kola do pole. Podle informací utrpěl muž pouze pohmožděniny. Policisté však po provedení dechové zkoušky zjistili, že řidič je ovlivněn alkoholem. Přístroj na svém displeji ukázal až 1,90 promile alkoholu v dechu. Včera si tento neukázněný řidič vyslechl od dopravních policistů podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jelikož svým jednáním pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu, může ho soud potrestat přísněji. Hrozí mu až tři léta odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
16. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem