Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Královéhradecka

Neopatrný cyklista přerazil závoru na železničním přejezdu 

V průběhu uplynulé středy (11. Května 2011) hradečtí policisté zanesli do evidencí celkem 32 přestupků a 5 nově spáchaných trestných činů. Majetková trestná činnost společně s dopravními přestupky obsadily přední místa v policejních statistikách. Policisté hradeckého dopravního inspektorátu během dne vyjížděli k pěti oznámeným haváriím, při kterých jedna osoba utrpěla lehčí zranění. Hmotná škoda způsobená nehodami se vyšplhala na 360.000 korun. Hradečtí policisté se také věnovali dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu v regionu.
 
zlomená závorazlomená závora
Půl hodiny po páté ranní byli přivoláni policisté dopravního inspektorátu ke kuriózní dopravní nehodě, ke které došlo na železničním přejezdu ve Smiřicích. K havárii došlo tím, že devětatřicetiletý muž zřejmě přehlédl skutečnost, že na železničním přejezdu, ke kterému se na bicyklu blížil, jsou spuštěny závory. Na přejezd vjel a přitom přerazil jednu ze závor. Z kolize se závorami naštěstí vyvázl bez zranění, a proto se na místě mohl podrobit orientační dechové zkoušce, která měla negativní výsledek. Hmotná škoda na závorách a poškozeném kole byla předběžně vyčíslena na 6.000 korun.
 
 
V nočních hodinách z úterý na středu řádil neznámý zloděj ve Štěnkově na Hradecku, kde násilím vnikl do garáže jednoho z rodinných domů. Okradený muž v ranních hodinách případ oznámil na policii, a tak vzápětí na místo dorazila policejní hlídka. Ohledáním vykradené garáže policisté zjistili, že neznámý lapka násilím dovnitř vnikl a ukradl zahradní traktor. Majitel stroje vyčíslil způsobenou škodu na ukradeném traktoru a poškozeném okně garáže na celkem 61.000 korun. Policisté v případu zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pokud se podaří lapku vypátrat, může počítat až s pětiletým trestem odnětí svobody.
 
Dopoledne zaměstnalo hradecké policisty oznámení o krádeži okapových svodů z rodinného domu v Malšově Lhotě. Neznámého sběrače barevných kovů okapy zlákaly natolik, že si v nočních hodinách dva svislé svody odnesl. Celkově zloděj ukradl osm metrů měděného okapu. Překvapený majitel případ oznámil v ranních hodinách, kdy zmizení dvou svodů zjistil. Policisté na místo vyrazili a případ zadokumentovali. Majitel stavení nebyl schopen vyčíslit hodnotu ukradeného materiálu, a proto byla ponechána odbornému vyjádření. Skutek policisté v současné době šetří jako přestupek proti majetku.
 
Posledním případem krádeže se policisté zabývali krátce po sedmnácté hodině, kdy se na ně s žádostí o pomoc obrátil mladý muž, který přišel o své jízdní kolo. K události došlo v jedné z obcí na Novobydžovsku a okradený muž policistům vypověděl, že mu známý lapka ze zahrady domu ukradl jeho pánské jízdní kolo a zmizel. Strážci zákona skutek zanesli do evidencí a zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.
por. Marta Trávníčková
12. května 2011

vytisknout  e-mailem