Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska -za víkend

S kradeným vozidlem havaroval, krádeže nafty, stavebních materiálů atd, policejní akce-autovraky, kradl v obchodě a nadýchal přes 5 promile a další  

Odcizil vozidlo a havaroval
Dne 15.11.2009 okolo 8,30 hodin v Břidličné dosud neznámý pachatel odcizil osobní motorové vozidlo Renault Megane, které bylo zaparkováno na ulici Dlouhá na vyhrazeném parkovišti. Majitel oznámil odcizení a bylo následně vyhlášeno pátrání po vozidle. Ještě téhož dne okolo 11,00 hodin bylo odcizené vozidlo Renault nalezeno havarované za obcí Břidličná ve směru na obec Valšov. Následkem havárie došlo k nárazu vozidla do stromu a škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena ve výši okolo 30 tisíc Kč. Případ nadále šetří OOP Rýmařov.
 
Odnesl si naftu i rezervní kolo
V době od 13.11.2009 do ranních hodin dne 14.11.2009 dosud neznámý pachatel v obci Třemešná ve Slezsku z nákladního vozidla Mercedes Benz Actros s návěsem, které bylo odstavené na odstavné ploše, odstranil dvě uzamykatelná víčka nádrží, která zanechal poškozená na místě. Z obou nádrží následně odcizil okolo 730 litrů motorové nafty v ceně přibližně okolo 18 tisíc Kč. Poškozením víček nádrží vznikla škoda ve výši okolo 2 tisíc Kč. Dále se pachateli hodilo i kompletní rezervní kolo s pneumatikou, které rovněž odcizil. Firmě tak způsobil další škodu ve výši okolo 10 tisíc Kč.
 
Hodil se mu stavební materiál za více jak 50 tisíc Kč
Dne 13.11.2009 v Rýmařově na ulici Tř. Hrdinů dosud neznámý pachatel po odstranění petlice si otevřel dřevěné dveře a vnikl do sklepního prostoru domu. Zde se již volně pohyboval a vše prohledal. Ze sklepa si odnesl štítové dřevěné zešikmené EURO okno o rozměrech 2,30m X 1,80m a dvě menší přídavná okna o rozměrech 60cm x 40cm. Hodnota všech oken se pohybovala ve výši okolo 30 tisíc Kč. Následně odcizil také komínové vložky v hodnotě okolo 10 tisíc Kč. Dále pachatel rozbil tabuli skleněné tvrzené výplně a několik kusů kachlů z rozložených kachlových kamen. Majiteli tak vznikla škoda poškozením materiálu ve výši okolo 17 tisíc a odcizením věcí celková škoda okolo 40 tisíc Kč.
 
 
 
 
 
 
                                                         
Majitel přišel o nářadí a materiál
Další případ krádeže vloupáním tentokrát šetří vrbenští policisté. V době od 10.11.2009 do 13.11.2009 v obci Široká Niva vnikl neznámý pachatel do objektu rozestavěného rodinného domu. Po rozbití skleněné výplně okna se dostal do přízemí domu a odtud si odnesl uskladněný materiál určený na dostavbu. Jednalo se převážně o obklady, dlažbu, sprchový kout, osvětlovací tělesa, dva kusy dřevěných vnitřních dveří, jednu šatní skříň složenou v kartonech, vrtačku a sbíjecí kladivo. Svým jednáním pachatel způsobil majiteli celkovou škodu odcizením věcí ve výši okolo 60 tisíc Kč a škodu poškozením okolo 1 tisíce Kč.
                                                        
Poškození vozidla  
Dne 15.11.2009 v 11,20 hodin oznámil majitel osobního vozidla Ford Mondeo, že mu dosud neznámý pachatel poškodil vozidlo, které měl odstavené na na fotbalovém hřišti v Břidličné. Pachatel na vozidle urazil obě zpětná zrcátka, ulomil střešní anténu a poškrábal lak karoserie po celé délce obou stran. Tímto jednáním způsobil celkovou škodu poškozením vozidla ve výši okolo 31 tisíc Kč.
 
Řidič nadýchal 1,50 promile
Dne 14.11.2009, ve 21,40 hodin na silnici v obci Zátor - Loučky byl policejní hlídkou OOP Krnov zastaven a kontrolován řidič ve věku okolo 60let, jedoucí s vozidlem Ford Fiesta. Na základě zkoušky byla řidiči naměřena hodnota 1,50 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána.
 
Policejní akce - lokalizace autovraků v katastru města Krnova  
Ve dnech od 12. 11. 2009 do 15. 11.2009 byla v průběhu hlídkové a obchůzkové služby policistů OOP Krnov provedena preventivně bezpečnostní akce zaměřená na lokalizaci odstavených a nepoužívaných vozidel - autovraků a následné zjištění jejich majitelů. Celá akce probíhala za účelem preventivního působení v oblasti ekologie - únik provozních kapalin, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu - nevhodné parkování. V průběhu tohoto opatření bylo policisty OOP Krnov zjištěno celkem 29 autovraků na území Krnova. Majitelé těchto nepojízdných vozidel budou upozorněni na zjištěné skutečnosti a budou vyzváni k odstranění autovraků.  
 
Přistižen při krádeži, naměřeno přes 5 promile alkoholu
Dne 15.11.2009 okolo 15,30 hodin v obchodním centru v Rýmařově na ulici Opavská odcizil 23letý mladík zboží v hodnotě okolo 95 Kč. Jednalo se o jednu láhev s alkoholem. Při tomto jednání byl přistižen ostrahou prodejny, kterou slovně-vulgárně napadal a byl velmi agresivní. Mladík jevil známky silné podnapilosti. Přivolaná policejní hlídka mladíka zajistila a  převezla na OOP Rýmařov. Mladíkovi byla provedenou zkouškou naměřena hodnota 5,50 promile alkoholu v dechu.. Na policejním oddělení se mladík začal opět chovat velmi agresivně a  byl převezen do PASZ Opava.
 
 
 
  
                                                            
Příležitost dělá zloděje
V sobotu 14.11.2009 v Bruntále v restauraci na ulici Cihelní stačilo neznámému pachateli půl hodiny ( v nočních hodinách přibližně od 2,30 hodin do 3,00 hodin), aby využil nepřítomnosti ženy, která nechala svou kabelku bez dohledu odloženou na barovém pultu. Z kabelky pachatel odcizil finanční hotovost ve výši okolo 2 500 Kč, platební kartu bez PIN kódu a osobní doklady poškozené ženy.
 
 
Řídila pod vlivem, narazila do popelnic a oplocení
Dne 14.11.2009 v 9,45 hodin projížděla po místní komunikaci v obci Linhartovy 23letá řidička s vozidlem Fiat a při projíždění levotočivé zatáčky vyjela vpravo mimo komunikaci. Zde pravým předním rohem vozidla narazila do tří kovových popelnice u rodinných domů. Po nárazu strhla řízení vozidla vlevo a přejela přes komunikaci. S vozidlem narazila do oplocení u rodinného domu, kterým projela a následně sjela do řeky Opavice. Ke zranění osob nedošlo. U řidičky byla provedena hlídkou OOP ČR Město Albrechtice dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,73 promile alkoholu v dechu. Na vozidle vznikla škoda ve výši asi 50 tisíc Kč, na popelnicích škoda ve výši okolo 3 tisíc Kč a na oplocení vznikla škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč. Na místě byla přítomna jednotka HZS, která provedla vyproštění vozidla Fiat z řeky. K úniku provozních kapalin z vozidla do řeky nedošlo.
 
 
 
 komisař por. Ing. Křištofová Ivana
pisbr@mvcr.cz
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem