Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska za 9.12.2010

Bruntál- Za nebezpečnou jízdu je stííhána, neoprávněně odebírala elektřinu, zaspal a přišel o peníze  

 
 
Nebezpečná jízda
Dne 8.12. 2010 bylo zahájeno trestní stíhání 39leté ženy z Krnovska pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Skutku se dle obvinění měla dopustit tím, že dne 29.9. 2010 v 09:10 hodin v Krnově projížděla po ulici Opavské směrem z centra jako řidička osobního motorového vozidla Škoda Fabia. V těsné blízkosti křižovatky předjela 77letého cyklistu a bezprostředně po předjetí začala odbočovat vpravo z ulice Opavské na ulici Palackého. Při tom ohrozila jedoucího cyklistu, který jel v blízkosti za ní. Muž ve snaze zabránit srážce s vozidlem počal prudce brzdit a následně přepadl přes řidítka kola na vozovku. Tímto pádem utrpěl cyklista zranění a to zlomeninu lebky, zhmoždění mozku a nitrolebeční krvácení. Na jízdním kole ani vozidle škoda nevznikla.
Řidičce nyní hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.
 
 
Neoprávněný odběr elektřiny
Dne 9.12.2010 bylo 33leté ženě sděleno podezření z přečinu krádeže, které se měla dopustit tím, že v Bruntále od 27.11.2009 do 27.7.2010 na ulici Dlouhá v panelovém domě odebírala neoprávněně elektrickou energii. Došlo k porušení plomby na krytu zabezpečovací krabičky a k přesvorkování vodiče. Následně u těchto vodičů nebyla registrována spotřeba elektřiny elektroměrem. Kontrolou bylo zjištěno, že právě byt obývaný podezřelou je připojen k této neměřené části.
Tímto jednáním vznikla energetické společnosti škoda za více jak 25 tisíc Kč.
 
 
 
Zaspal a přišel o doklady a peníze
Během jízdy v osobním vlaku z Olomouce do Krnova dosud neznámý pachatel dne 9.12.2010 v průběhu doby od 13:30 do 14:50 hodin využil nestřeženého okamžiku, kdy 20letý cestující při jízdě na krátkou chvíli zadřímal. Pachatel mu z vnitřní kapsy bundy, kterou měl pověšenou vedle sebe na věšáku, odcizil peněženku, ve které se nacházela hotovost okolo 350 Kč, občanský průkaz, studentské průkazky na slevy, permanentka, platební karty bez PIN kódu a další osobní doklady. Mladíkovi tak odcizením vznikla celková škoda okolo 1 600 Kč.
 
  
 
 
Smyk a střet s nákladním vozidlem
Ve čtvrtek 9.12. 2010 krátce po půl šesté večer projížděl ve vozidle Chevrolet Lacetti Klan 51letý řidič z Olomouce se 48letou spolujezdkyní po silnici I. třídy v obci Dětřichov nad Bystřicí. Pravděpodobně vlivem počasí a stavu vozovky dostal na souvisle zasněžené komunikaci při průjezdu levotočivé zatáčky smyk. Vyjel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s nákladním vozidlem Man. Následkem nehody došlo ke zranění řidiče osobního vozidla, který utrpěl zlomeniny žeber a poškození plic a byl převezen do nemocnice v Krnově. Rovněž došlo k těžkému poranění hlavy a hrudníku spolujezdkyně s předpokládanou dobou léčení v délce několika měsíců. Žena byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci. Na nákladní soupravě vznikla škoda ve výši okolo 50 tisíc Kč a na osobním automobilu okolo 200 tisíc Kč.
V místě dopravní nehody zasahovala i jednotka HZS. Provoz byl částečně sveden do jednoho jízdního pruhu a řízen kyvadlově. U řidiče nákladního vozidla byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla nebyla provedena z důvodu zranění.
Případ je nadále v šetření.
 
 
Vypil si a řídil
V nočních hodinách 10.12. 2010 ( okolo 0:50 hod.) byl v Krnově na ulici Albrechtická zastaven a kontrolován policejní hlídkou 25letý řidič z Krnova jedoucí s vozidlem Škoda Felicia. Již na první pohled jevil řidič známky podnapilosti. Na základě provedené dechové zkoušky na alkohol byla naměřena hodnota 2,38 promile alkoholu v dechu řidiče. Následným šetření bylo rovněž zjištěno, že mladý muž není držitelem řidičského oprávnění. 
 
 
 
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana 
9.12. 2010 
 pisbr♦mvcr.cz
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem