Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska

Jednomu se hodiila autobaterie, druhému baterie z koupelny, v noci jezdili bez řidičáku a další  

 
Ze 105 se hodila autobaterie
V Bruntále na ulici Rýmařovská v době od 27.12.2009 do 28.12.2009 dosud neznámý pachatel vnikl do vozidla Škoda 105, které měl majitel zaparkované před domem. Pachatel odjistil zámky obou zadních dveří. Z vozidla si následně odnesl autobaterii v hodnotě okolo 3 tisíc Kč.  
 
 
Poškodil koupelnu a odnesl si baterie 
Bruntálští policisté šetří případ vloupání do bytu. V době od 23.12.2009 do 28.12.2009 vnikl neznámý pachatel po vyražení vstupních dveří do neobývaného bytu na ulici Pěší v Bruntále.    
Z koupelny odcizil sprchovou pákovou baterii a umyvadlovou pákovou baterii. Obě v celkové hodnotě okolo 2 200 Kč. Pachatel následně při manipulaci s bateriemi poškodil rozvody vodoinstalace a koupelnové obklady. Svým jednáním tak způsobil škodu poškozením okolo 4 500 Kč. 
 
 
Smyk a náraz do stromu, lehké zranění
Dne 28.12.2009 okolo 16,10 hodin projížděla řidička osobního vozidla Peugeot po silnici v obci Křišťanovice. Při jízdě levotočivou zatáčkou dostala na zledovatělém povrchu smyk, který nezvládla. S vozidlem vjela do levého silničního příkopu, kde přední částí narazila do stromu. 
Následkem nehody došlo k lehkému zranění spolujezdce. Provedená dechová zkouška u řidičky vykázala negativní hodnotu. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 20 tisíc Kč. 
 
  
Srážka se srnou
Mezi obcemi Vrbno pod Pradědem a Karlovice došlo dne 28.12.2009 okolo 14,30 hodin k dopravní nehodě. V uvedenou dobu zde projížděla řidička s vozidlem Škoda Fabia a v těsné blízkosti před vozidlo jí z pravého silničního příkopu vyběhla srna. Řidička nestačila na vzniklou situaci reagovat a došlo ke střetu přední části vozidla se zvířetem. Následkem srážky srna na místě nehody uhynula. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní.
Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 20 tisíc Kč.
 
 
V noci jezdili pod vlivem a bez řidičáku
 
V nočních hodinách 28.12.2009 okolo 23,10 hodin byl v Bruntále na ulici U Stadionu policejní hlídkou OOP Bruntál kontrolován řidič vozidla Ford Escort. Provedenou dechovou zkouškou na alkohol bylo u řidiče zjištěno požití alkoholických nápojů s vykázanou hodnotou 1 promile. Řidiči byla na místě další jízda zakázána a zadržen řidičský průkaz. 
 
Další dva podnapilí řidiči byli zjištěni policejní hlídkou OOP Město Albrechtice.
První řidič jedoucí s vozidlem Seat byl hlídkou kontrolován 28.12.2009 ve 22,30 hodin na ulici Hrnčířská a Hlavní v Osoblaze. Na místě bylo policisty zjištěno, že řidič není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Na základě provedené dechové zkoušky byla řidiči naměřena hodnota 0,82 promile alkoholu v dechu.
Další řidič byl kontrolován hlídkou v noci 29.12.2009 v obci Liptáň a to krátce po půlnoci.      
Řidič při kontrole nepředložil doklady potřebné pro řízení motorového vozidla a následně bylo zjištěno, že mu byl OS v Bruntále vysloven zákaz řízení motorových vozidel v délce 4 let s platností do 30.1.2012. Dále byla u řidiče provedena dechová zkouška, která vykázala hodnotu 0,55 promile alkoholu v dechu.
 
 
 
 
     komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem