Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska-30.12.2009

Vloupání do trafiky, procházela se po městě a přišla o věci, uzeninu si schoval pod kabát ,dopravní nehody a další  

Procházela se po městě a přišla o věci
Dne 30.12.2009 dosud neznámý pachatel odcizil 35leté ženě její osobní věci, když procházela v době od 15,30 hodin do 16,15 hodin ulicemi města Bruntálu. Nepozorovaně ženě z vnější kapsy látkového batohu, který měla nasazený přes obě ramena na zádech, odcizil dámskou peněženku, ve které byla finanční hotovost ve výši okolo 700 Kč a osobní doklady, včetně průkazky na MHD. 
 
 
Z dílny odnesl pilu
Dne 30.12.2009 v obci Linhartovy v době okolo 18,15 hodin dosud neznámý pachatel vnikl do stolařské dílny. Prošel neuzamčenou bránou ke kotelně, která je součástí dílny. Následně se přes kotelnu dostal do samotného objektu a odtud odcizil motorovou pilu v hodnotě okolo 8 tisíc Kč. 
 
Z místa ujel
Dne 30.12. 2009 v době od 10,00 hodin do 15,30 hodin v Bruntále na ulici Komenského neznámý řidič poškodil zaparkované vozidlo Renault Twingo. Dosud nezjištěným způsobem narazil do pravé přední části vozidla, kdy došlo k poškození blatníku. Majitelce poškozeného vozidla vznikla škoda ve výši okolo 5 tisíc Kč. Neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel a věc nenahlásil.
 
Náraz do dvou stromů
Dne 30.12. 2009 ve 23,30 hodin projížděl 23letý řidič vozidla Audi po místní komunikaci ulice Okružní v Krnově a při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace. Na mokrém povrchu dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci. Zde došlo k nárazu pravou přední částí do dvou stromů. Po střetu bylo vozidlo odhozeno zpět na komunikaci.
Při nehodě došlo ke zranění řidiče a to zlomení stehenní kosti. Muž byl z místa převezen RZS do nemocnice v Krnově s dosud neupřesněnou dobou léčení. Dechová zkouška u řidiče byla provedena na místě nehody s výsledkem 1,66 promile alkoholu v dechu.
Při nehodě došlo k poškození vozidla Audi a škoda se vyšplhala do výše 150 tisíc Kč.
 
    
 
                                                              
Narazil do značky, vozidlo odstavil a odešel
Dne 31.12. 2009 okolo 03,20 hodin došlo v obci Břidličná na ulici Bruntálské k dopravní nehodě. Dosud neznámý řidič jedoucí s vozidlem ŠKODA Felicie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a na mokrém povrchu dostal smyk. Přejel do levé poloviny vozovky a zde narazil do dopravní značky - Přechod pro chodce.
Z místa ujel a vozidlo odstavil na autobusovém nádražní v obci Břidličná. Následně vozidlo uzamknul a odešel.
Následkem nehody na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 5 tisíc Kč a na dopravní značce škoda ve výši okolo 1 tisíce Kč.
 
 
Prolezl střešním oknem
V nočních hodinách z 30.12.2009 do 31.12.2009 v Bruntále na ulici Ruská dosud neznámý pachatel vypáčil střešní okno, přes které prolezl a vnikl do prodejny tabákových výrobků a tisku. Odtud si následně odnesl dosud přesně neurčené množství tabákových výrobků v předpokládané hodnotě okolo 10 tisíc Kč a finanční hotovost ve výši okolo 500 Kč. Majiteli objektu poškozením střešního okna vznikla škoda ve výši okolo 1 tisíce Kč. Přesná výše škody odcizením zboží bude na základě provedené inventury vyčíslena dodatečně. 
 
 
Z chatky si odnesl věci za více jak 25 tisíc Kč
Bruntálští policisté šetří případ vloupání. V době od 27.12.2009 do 29.12.2009 v Bruntále na ulici J. Wericha vnikl do rekreační chatky dosud neznámý pachatel. Za pomoci dlažební kostky rozbil skleněnou výplň okna, kterým prolezl a dostal se do objektu. Zde všechno prohledal a odnesl si pět kusů spacích pytlů, strunovou sekačku, vzduchovou celokovovou pušku na plastové kuličky, dva kusy značkových fotbalových míčů, plynový vařič s 5 kg PB lahví a z police u vchodových dveří vzal petrolejovou lampu. Majiteli tak způsobil škodu poškozením zařízení ve výši okolo 1 tísíce Kč a škodu odcizením věcí ve výši okolo 24 tisíc Kč. 
 
 
Uzeninu si schoval pod kabát
Dne 28.12.2009 okolo 21,40 hodin v obchodním centru na ulici Opavská v Krnově 31letý muž odcizil dva kusy loveckého salámu v celkové hodnotě okolo 100 Kč. Uzeninu si uschoval do vnitřní kapsy své bundy a následně se snažil zboží bez zaplacení pronést přes pokladnu. Zde byl zadržen ostrahou prodejny. Zboží bylo nepoškozené vráceno zpět do prodejny. Přivolaná policejní hlídka zjistila, že muž byl již rozsudkem OS v Bruntále za obdobný  čin v posledních třech letech odsouzen.
 
 
Agresivní manželka
Vrbenští policisté na základě oznámení dne 29.12.2009 v 17,40 hodin šetřili  případ agresivní ženy, který se odehrál v jednom z bytů ve Vrbně pod Pradědem. Do příjezdu hlídky se zde žena chovala velmi agresivně a slovně napadala svého manžela. Vyhrožovala mu a následně rozbila skleněnou výplň dveří. Ani po příjezdu hlídky se žena neuklidnila a začala vulgárními výrazy napadat i samotné policisty. Vzhledem k tomu, že jevila známky silné podnapilosti a z důvodné obavy, že bude ve svém jednání pokračovat, byla zajištěna a převezena na OO PČR Vrbno pod Pradědem. Zde se podrobila dechové zkoušce na alkohol, která vykázala hodnotu 2,27 promile alkoholu v dechu. Na základě této skutečnosti byla žena převezena do PAZS Opava.
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem