Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska- 12.11.2009

Objasnění dvou krádeží vloupáním, napadal hosty, personál i policisty, vnikl do šaten na fotbalovém hřišti a další 

 
Napadal hosty, personál i policejní hlídku
V nočních hodinách dne 11.11.2009 na základě oznámení přijela policejní hlídka do místního baru na ulici Husova v Rýmařově. Zde v době okolo 24,00 hodin muž ve věku okolo 55let slovně, vulgárními výrazy, obtěžoval hosty a personál restaurace. Po příjezdu hlídky neuposlechl výzvy policistů a následně i hlídku slovně urážel. Muž nepředložil průkaz totožnosti. Na základě těchto skutečností byl krátce po dvanácté hodině policisty zajištěn a za použití hmatů a chvatů mu byla přiložena pouta. Muž byl převezen na OOP Rýmařov k provedení nezbytných úkonů a následně převezen na PASZ v Olomouci. Muži byla naměřena hodnota v 2,77 promile alkoholu v dechu.
Jednáním podnapilého muže nedošlo ke zranění zúčastněných osob ani ke škodě na majetku. 
 
 
Vykopnul dveře, ale nic si neodnesl
Dosud neznámý pachatel v době od 11.11 2009 do ranních hodin dne 12.11.2009 vnikl do sportovního areálu v Bruntále na ulici Rýmařovská a po vykopnutí uzamčených dřevěných dveří se dostal do šatny, která se nachází vedle hlavní tribuny. Zde vše prohledal, ale nic neodcizil. Svým jednání pachatel způsobil škodu poškozením zařízení ve výši okolo 1 500 Kč. 
  
 
Vozidlo nechal v silničním příkopu
V těchto dnech dopravní policisté šetří nehodu mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou. Dne 11.11.2009 v době od 21,00 hodin do 22,40 hodin tudy projížděl dosud neznámý řidič s vozidlem Škoda Felicia a při průjezdu levotočivou zatáčkou s dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci. Zde narazil přední částí vozidla do dopravního zařízení- vodicí tabule. Neznámý řidič následně vozidlo zanechal stát uzamčené v pravém silničním příkopu a z místa dopravní nehody odešel a věc nenahlásil k prošetření. Na vozidle je předběžně stanovena škoda ve výši 1 tísic Kč a na dopravním zařízení okolo 10 tisíc Kč.
Ohledáním vozidla Škoda bylo zjištěno, že vozidlo má vylepeny neplatné známky STK a EMISE.
 
                                                       
 
Objasnění případů krádeží, zahájení trestního stíhání
V součinnosti policistů OOP Krnov a krnovských kriminalistů byl na základě šetření zjištěn pachatel dvou krádeží vloupáním na Krnovsku 
Dne 12.11.2009 bylo kriminalisty SKPV Krnov zahájeno trestní stíhání 20letého mladíka z Krnovska pro trestný čin krádeže. Skutku se měl obviněný dopustit tím, že v době od 15.7.2009 do 16.7.2009 v obci Zátor ve směru na obec Brantice vstoupil na volně přístupný pozemek u novostavby rodinného domu a vnikl po odstranění visacího zámku do plechové přístavby, která se nacházela na pozemku. Z objektu odcizil křovinořez, kalové čerpadlo, elektrocentrálu a plastovou přepravku s obsahem deseti prázdných a deseti plných láhví piva. Majiteli tak způsobil celkovou škodu okolo 20 tisíc Kč. 
V rozmezí uvedené doby obviněný mladík za užití násilí vnikl do zajištěné unimo-buňky, uzpůsobené jako výčep a postavené v areálu fotbalového hřiště v obci Zátor. Odtud si odnesl několik láhví s alkoholem různých značek, tři sudy s pivem, cigarety, číšnický flek s finanční hotovostí, nealkoholické nápoje a neopomněl vzít i narážecí hlavy na pivní sudy. Svým jednáním tak způsobil celkovou škodu za více jak 40 tisíc Kč.
Odcizené věci byly následně mladíkem prodány a utržené peníze použil pro svou potřebu.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
 
   komisař por. Ing. Křištofová Ivana
   pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem