Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Události v Praze za poslední hodiny

Nejen odcizené prezervativy a opakované krádeže okapů a parapetů. 

Pražští policisté včera kolem dvaadvacáté hodiny vyjížděli na tísňové volání náhodného kolemjdoucího, který spatřil v ulici Libušská mladého muže, jak překonává oplocení pozemku a vloupává se do sokolovny. Přivolaní policisté pak v areálu nalezli mladíka ve chvíli, kdy vytrhl u oken pozinkované parapety a ještě se mu je nepodařilo odcizit. Policisté muže zadrželi a převezli k dalším úkonům na policejní služebnu na Lhotce. Tam si mladík vyslechl sdělení podezření z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení. Celý případ budou policisté zpracovávat ve zkráceném přípravném řízení a po konzultaci se státním zástupcem policisté muže krátce po druhé hodině ranní propustili na svobodu.
 
Nicméně tím celý případ nekončí. Strážníci městské policie totiž dnes krátce před osmou hodinou ranní kontrolovali ve stanici metra Vltavská tohoto mladíka, protože se jim zdály podezřelé dva igelitové pytle, které měl u sebe. Když se strážníci podívali dovnitř, zjistili, že jednadvacetiletý muž ukrýval v pytlích rozřezané měděné okapy a převezli ho proto na místně příslušném oddělení policie k podání vysvětlení. Tam policisté zjistili, že podezřelý byl před několika hodinami propuštěný na svobodu ze služebny na Lhotce a s největší pravděpodobností má na svědomí další případ krádeže okapových svodů a parapetů na Praze 4 krátce poté, co skončil na svobodě. Během prošetřování události policisté navíc zjistili, že mladík byl amnestovaný vězeň. V současné chvíli je mladík podezřelý z trestného činu krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dvě léta. Policisté samozřejmě celý případ konzultují se státním zástupcem, který rozhodne o jejich dalším postupu.
 
Další případ se odehrál včera kolem půl šesté v podvečer v jednom z nákupních center na Praze 4. Tam se podařilo ostraze supermarketu zadržet sedmadvacetiletého muže, který odcizil více jak sto balení prezervativů za více jak osm tisíc korun a prošel přes pokladny, aniž by zaplatil. Přivolaní policisté následně mladého muže zadrželi a převezli k dalším úkonům na služebnu. Tam policisté zadrženému sdělili podezření z trestného činu krádeže a celý případ zpracují ve zkráceném přípravném řízení. Policisté samozřejmě případ konzultovali se státním zástupcem a ten rozhodl o tom, že zadržený bude po provedených úkonech propuštěný na svobodu. Amnestovaný mladík tak nejprve opustil druhého ledna brány věznice a třetího ledna dveře policejní služebny.
 
Včera kolem sedmnácté hodiny navíc vyrazili policisté ze Speciální pořádkové jednotky a z hlídkové služby na Smíchov do ulice Svornosti, kde se měli podle občanů volajících na tísňovou linku scházet v jednom z barů amnestované osoby. Desítka policistů provedla kontrolu baru, totožnosti hostů a okolí, která dopadla bez jakýchkoliv závad a problémů. Kolem půl jedenácté večer pak amnestované osoby opustily bar a rozešly se do ulic metropole v naprostém poklidu.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 4. 1. 2013

vytisknout  e-mailem