Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události posledních dnů na Příbramsku

Dva odmítli, třetí se chtěl zabít  

     Minulý týden zastavili policisté v Příbrami dva řidiče, kteří odmítli podrobit se dechové zkoušce. 47letá řidička byla kontrolována v ulici U Školky asi půl hodiny po půlnoci. Nepředložila ani žádné doklady potřebné k řízení. Z jejího dechu byl silně cítit alkohol, ale dechovou zkoušku odmítla. Na místě hlídka sepsala oznámení o přestupku, což žena odmítla podepsat. Další jízda jí byla zakázána. V ulici Generála Tesaříka byl zastaven 27letý řidič, který se pokoušel policistům ujet. Muž tvrdil, že neřídil, choval se velmi arogantně a vykřikoval, že si bude stěžovat. Z dechu bylo značné, že popíjel alkohol, do přístroje však odmítl dýchnout. Úřední záznam také nepodepsal.
     Kolegové z příbramského oddělení se nestačili divit, když zastavili v sobotu asi ve dvě hodiny ráno 20letého řidiče favoritu, a to v Husově ulici v Příbrami. Muž hlídce nepředložil doklady. Ani nemohl, žádné totiž neměl, řidičský průkaz mu byl již zadržen. Dotyčný byl velmi nervózní a měl zarudlé oči. Přístroj na zjištění ovlivnění alkoholem u něj naměřil 1,13 promile. Kontrolovaný řidič se náhle začal chovat divně, říkal, že pro něj nemá život cenu, a že skočí pod vlak. Snažil se z místa odejít a loučil se dokonce se svým spolujezdcem. Dotyčný nakonec skončil v psychiatrické léčebně v Dobřanech.

Tři zloději dopadeni
     Policisté dopadli tři zloděje. Minulý týden hlídka z Obvodního oddělení Rožmitál pod Třemšínem chytila přímo při činu 28letého muže, který v obci Strýčkovy v areálu bývalého koupaliště kradl lavičky. Pomocí autogenu uřízl železné profily, které sloužily k jejich uchycení. Vzniklá škoda nepřesáhla pět tisíc korun. Zloděj je podezřelý z trestného činu krádeže, během posledních tří let byl za obdobný čin již trestán. Věc je řešena ve zkráceném přípravném řízení.
     Další dva zlodějíčky lapili policisté v pondělí krátce po půlnoci v Příbrami v ulici Pod Haldou. Zrovna se snažili uprchnout ze zahrady domu, ze kterého ukradli okapové svody. Škoda, kterou způsobili, byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

Čtyři osoby na záchytce
     Čtyři osoby převezli policisté během čtyř dnů na záchytku. Minulý čtvrtek navečer 50letý muž z Příbrami napadal svou bývalou manželku. Dotyčný hlídce tvrdil, že má spor kvůli výchově dětí. Žena uvedla, že její bývalý muž, který je opilý, zde pokřikuje, nadává a obtěžuje ostatní nájemníky domu. Hlídka muže vyzvala, aby svého jednání zanechal, což přislíbil. Za chvíli však jeli policisté na stejnou adresu znovu, kde dotyčný opět pokřikoval. Dechová zkouška u něj vykázala požití alkoholu, přístroj naměřil 2,72 promile.
     Na záchytku byl také dopraven v pátek večer 35letý muž, který ve Vysoké Peci napadal o čtyři roky mladšího muže. Vyhrožoval mu zabitím, dokonce i zlikvidováním jeho rodiny.
     S 2,45 promile alkoholu byl převezen v neděli večer 62letý muž z Příbrami na záchytku. Tomuto převozu předcházelo napadání o pár let mladší ženy. Vyhrožoval jí násilím.
     V pondělí asi pět minut po půlnoci oznámila na linku 158 žena z Milínska, že její manžel přišel domů pod vlivem alkoholu a slovně i fyzicky ji napadá, a dokonce ji vyhodil z domu. V dechu měl 2,08 promile alkoholu. Také skončil kvůli vystřízlivění na protialkoholní záchytné stanici.

Zraněná dívenka
     13letá dívka byla sražena v pátek kolem třetí hodiny odpolední osobním motorovým vozidlem. 29letá řidička mazdy objížděla v Milíně autobus, který stál na zastávce. Srazila však při tomto manévru dívku, která přecházela vozovku v bezprostřední blízkosti zastaveného autobusu. Poškozená utrpěla těžké zranění a byla letecky transportována do pražské nemocnice.
 

26. 10. 2011, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem