Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události posledních dnů na Příbramsku

Příbramsko - Tři násilníci, nález drog a jiné případy. 

Tři násilníci
     Pobodáním, zapálením, zabitím, tím vším vyhrožoval 50letý muž své manželce. Policisté byli přivolání do jejich bydliště v pondělí večer. Z důvodu opakujícího se domácího násilí byl na dobu nejméně deseti dnů dotyčný z domu vykázán. Násilník si následující den vyslechl sdělení podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování.
     V pondělí večer došlo k fyzickému napadení v jednom sedlčanském baru. 61letý muž zde měl napadnout dvě osoby. Jednoho z mužů udeřil pěstí do nosu. Věc policisté šetří jako výtržnictví a ublížení na zdraví.
     Ublížení na zdraví se měl ten samý den také dopustit 33letý muž. Svou manželku ve společném bytě atakoval nejdříve slovně a následně i fyzicky. Pěstí ji mlátil do hlavy, kopal do těla a tahal za vlasy. Poškozená utrpěla zlomeninu žebra, naštípnutí krčního obratle a uražení zubu.

Policisté našli drogy
     V neděli večer projížděli policisté kolem autobusového nádraží v Rožmitále pod Třemšínem. Všimli si zde muže sedícího na lavičce, kouřícího vodní dýmku a vydali se jej zkontrolovat. Poté, co se k němu přiblížili, ucítili silný zápach marihuany. Následně se dotyčný přiznal, že je pravidelným uživatelem drogy a ve vodní dýmce má opravdu marihuanu.
     Policejní hlídka prováděla v pondělí v nočních hodinách silniční kontrolu v Pražské ulici na Dobříši. Strážci zákona zde zastavili 26letého muže, který byl pod vlivem drog. Test byl pozitivní na metamfetamin. Navíc se ukázalo, že dotyčný není držitelem řidičského průkazu. Policisté dokonce ve vozidle našli uschovanou marihuanu a 1,3 gramu bílého prášku.

Naboural opilý
    Po požití alkoholu, bez platné technické prohlídky a s nevyhovujícími pneumatikami vyrazil v neděli odpoledne na silnici 38letý muž. V katastru obce Láz s nákladním vozidlem havaroval. V ostré zatáčce najel na krajnici, a poté vyjel mimo komunikaci, kde narazil do dopravních značek. Policisté se nestačili při kontrole divit, v dechu měl motorista téměř 3,5 promile a „technická“ na autě skončila již v loňském roce. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

Zvýšený výkon na silnicích
     Během celého týdne probíhá na Příbramsku dopravně bezpečnostní akce, je to kvůli prodlouženému víkendu, prázdninám dětí a také kvůli Památce zesnulých. Očekáváme zvýšenou hustotu provozu a předpokládáme, že za volant usednou i tzv. sváteční řidiči, kteří vyjedou za „dušičkovými povinnosti“. Motoristé by proto měli být ohleduplní, počítat s tím, že mohou být mokré silnice, kde se často nachází spadané listí, a také že mohou potkat šoféry, kteří řídí pouze párkrát v roce.
     Kromě bezpečnosti a plynulosti na silnicích budeme také zajišťovat veřejný pořádek. V terénu, především v blízkosti hřbitovů, na parkovištích, bude maximální počet možných hlídek.

30. 10. 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem