Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události posledních dnů na Příbramsku

Příbramsko - Několik let měl týrat 40letý muž z Příbramska svou manželku.  

     Vulgárně jí nadával a také ji fyzicky napadal. Intenzitu své agrese navíc stupňoval. Vše vyvrcholilo v jednom letním dni, kdy měl ženě způsobit těžkou újmu na zdraví. Kriminalisté v pondělí zahájili trestní stíhání tohoto násilníka. Obviněn byl ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Je možné, že v případě odsouzení si pobude ve vězení po dobu dvou až osmi let. Nyní se dotyčný nachází ve vazbě.

Vyhrožoval jí zabitím
     Z přečinu nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody je podezřelý 45letý muž z Příbrami. Ve středu oznámila jeho bývalá manželka, že dotyčný ji od srpna vulgárně uráží a opakovaně obtěžuje. Dne 16. září jí dokonce vnikl nedovřenými dveřmi do bytu a vyhrožoval jí, že ji zabije. Oznamovatelka se nyní obává, že by mohl své vyhrůžky naplnit, a proto se obrátila na policii.

Vypil francovku prý až po nehodě
     V Šeříkově ulici v Příbrami se stala ve středu odpoledne dopravní nehoda. 40letý řidič peugeotu nezvládl průjezd zatáčkou a přejel do levé části vozovky, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky Ford Mondeo. Ke zranění osob nedošlo. Viník karambolu nejdříve odmítl podrobit se dechové zkoušce na zjištění obsahu alkoholu. Tvrdil, že požil alkohol, a to láhev „francovky“, až po dané události. Následně však dechovou zkoušku podstoupil, přístroj u něj naměřil tři promile. Hmotná škoda na autech byla vyčíslena na 25 tisíc korun.

Dvě divoká prasata zkřížila cestu autům
     Nehoda se zvěří se odehrála ve středu večer na rychlostní komunikaci v katastru obce Mokrovraty. Pod kola octavie vběhlo divoké prase. Zvíře zůstalo zaklíněno pod předním nárazníkem a ještě několik metrů bylo taženo pod autem. Vzniklá škoda činí 30 tisíc korun.
     Další divoké prase zkřížilo jízdní dráhu osobnímu automobilu následující den, také v nočních hodinách. K havárii došlo mezi Rosovicemi a Pičínem. Zvíře zůstalo na místě usmrceno, způsobená škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

27. září 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem