Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události na Příbramsku

Oháněl se „boxerem“  

     Nejdříve rušil noční klid, a poté útočil na policisty. Tohoto jednání se dopustil dne 27. prosince v noci 28letý muž. Policisté z Dobříše vyjížděli do ulice Azalkova, kde mělo docházet k rušení nočního klidu, utíkajícího muže dopadli o ulici níž. Dotyčný byl v silně podnapilém stavu, nechtěl prokázat svou totožnost, a ani nechtěl jet na služebnu. Dokonce vytáhl z kapsy úderný prostředek zvaný „boxer“ a začal se s ním uhánět kolem sebe. Nakonec hlídka opilci nasadila pouta a převezla jej na „záchytku“ k vystřízlivění, dechová zkouška u muže prokázala 2,5 promile alkoholu. Věc je šetřena jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Anonymní telefonát
     Na tísňovou linku 112 zavolal dne 28. prosince navečer neznámý muž, který oznámil, že v obchodním domě Tesco v Příbrami je bomba. Následovala evakuace asi 60 zaměstnanců, 150 nakupujících a dalších osob z přilehlých obchodů. Na místě zasahoval i služební pes specializující se na odhalování výbušnin. Po prohlídce vnitřních prostor se ukázalo, že se jednalo o „nejapný žertík“, uvnitř žádná bomba nalezena nebyla. Člověk, který učinil takový telefonát, se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy a hrozí mu v případě dopadení až dva roky ve vězení. Policisté po tomto „vtipálkovi“ pátrají.

Nehody na náledí
     Na silnici I/4 v katastru obce Příbram havarovala v sobotu ráno 21letá žena. Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost stavu vozovky, která byla zledovatělá. Po projetí mírné zatáčky dostala smyk a vyjela vpravo mimo komunikaci. Po nárazu do silničního příkopu se automobil převrátil na střechu. Řidička utrpěla lehké zranění a po ošetření v příbramské nemocnici byla propuštěna do domácího léčení. Hmotná škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun.
Následující den došlo k havárii v katastru obce Mokrovraty. 62letý řidič fordu také dostal na zledovatělém povrchu komunikace smyk, vyjel mimo vozovku a narazil nejdříve do stromku, a poté do stráně silničního příkopu. Auto se převrátilo přes střechu a skončilo na levém boku na louce. Spolujezdkyně sedící na předním sedadle vyvázla naštěstí pouze s lehkým zraněním. Výše způsobené škody činí 40 tisíc korun.

31. prosince 2012, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

 

vytisknout  e-mailem