Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 9.2.2011

Opava - Dopravní nehoda na železničním přejezdu v Opavě - Komárově a další události (6 případů) 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Jasénky v Hlučíně
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 8.na 9.února 2011 v Hlučíně na ulici Jasénky. Na osobním automobilu tovární značky VW Passat rozbil neznámým předmětem okno levých předních dveří, kterým vnikl dovnitř. Z vozu následně odcizil pánskou černou koženou peněženku v hodnotě 100,- Kč, ve které měl dvaadvacetiletý muž z Hlučína finanční hotovost 10.000,- Kč, osobní doklady a platební kartu. Poškozením vozidla přitom pachatel způsobil škodu v předběžné výši 3.000,- Kč, a to jedné hlučínské společnosti.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Nákladní valníkový přívěs odcizil z areálu hlučínské společnosti
Hlučínští policisté zahájili 9.února 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v době od 7.února 17:00 hod. do 9.února 2011 08:00 hod. v Hlučíně na ulici Ostravské. Pachatel vnikl, po odstranění a odcizení dvou visacích zámků a jednoho řetězu, kterými byla zajištěna vstupní brána, do areálu tamní firmy. Odtud odcizil zde zaparkovaný nákladní valníkový přívěs tovární značky Vezeko, typ S21, registrační značky 6T8382, v hodnotě 16.990,- Kč. Odcizením dvou visacích zámků a řetězu přitom pachatel způsobil škodu 1.000,- Kč, to vše ke škodě hlučínské společnosti.
Dopravní nehoda na železničním přejezdu v Opavě – Komárově. Neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel.
K dopravní nehodě došlo dne 9.února 2011 v 07:33 hod. na železničním přejezdu vedoucím přes silnici I. třídy č. 11 v obci Opava – Komárov, ve směru jízdy na Ostravu. Neznámý řidič z dosud nezjištěných příčin narazil do zřejmě sklápějících se závor železničního přejezdu. Po nárazu došlo k poškození pravé závory ve směru jízdy na Ostravu. Po střetu neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel.
Ke zranění osob při této nehodě pravděpodobně nedošlo. Došlo ale k hmotné škodě na závoře odhadem ve výši 30.000,- Kč. Dle vyjádření dvaatřicetileté ženy by neznámé vozidlo mělo být tovární značky Avia s červenou kabinou řidiče a skříňovou nástavbou. V této souvislosti proto dopravní policisté přivítají od dalších možných svědků této nehody bližší a konkrétní informace vedoucí k ustanovení neznámého řidiče a nezjištěného nákladního vozidla.
Policisté opavského dopravního inspektorátu tuto dopravní nehodu šetří jako podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.
Byl přistižen při krádeži zboží v hlučínské prodejně
Policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně sdělili 9.února 2011 devatenáctiletému muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Činu se měl podezřelý muž dopustit 9.února 2011 krátce po třinácté hodině v prodejně Penny Market na ulici Cihelní v Hlučíně. Z prodejních regálů odcizil drogistické zboží různých značek v celkové hodnotě 663,- Kč. Konkrétně se jednalo o šest kusů pánské kosmetiky a jeden šampón na vlasy. Podezřelý muž si toto zboží uschoval do kapes bundy, kterou měl na sobě a následně prošel přes pokladny bez zaplacení. Za pokladní zónou byl ale zdržen pracovníkem ostrahy této prodejny.
Na místo krádeže se dostavili hlučínští policisté, kteří lustrací ve svých policejních databázích zjistili, že podezřelý muž se trestné činnosti majetkového charakteru v posledních třech letech již dopustil. Rozsudkem Okresního soudu ve Vsetíně byl v měsíci březnu loňského roku potrestán k nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře šesti měsíců. Trest jmenovaný vykoval v měsíci červenci roku 2010. Hlučínští policisté tento případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Notebook odcizil z budovy základní školy v Budišově nad Budišovkou
K případu došlo v době od 3.února 2011 11:30 hod. do 4.února 2011 09:00 hod. v budově základní školy na ulici Halaškovo náměstí v Budišově nad Budišovkou. Neznámý pachatel odcizil z jedné ze tříd (nezajištěné třídy) zde volně ležící notebook značky ACER, typu EX5220Mi, s nainstalovaným softwarem XP profesionál, včetně napájecího kabelu. Škodu v celkové výši 17.433,- Kč pachatel způsobil shora uvedené příspěvkové organizaci.
Případ šetří vítkovští policisté jako přečin krádež.
Dopravní nehodovost
 
Dopravní policisté šetřili v průběhu středy 9.února v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem tři dopravní nehody, při kterých nedošlo ke zranění žádné osoby. Způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 206.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem