Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.12.2013

Opava - 25-ti letý muž odcizil zboží v opavském Obchodním domě a další...(4 případy) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.12.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 230.000,- Kč.


Vloupání do soukromé firmy na ulici Kostelní v Kravařích

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 7.12.2013 do 11:00 hod. dne 8.12.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Kostelní v Kravařích přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek zdejší soukromé firmy, kdy po vypáčení dveří vnikl do prostor prodejního skladu, odkud odcizil finanční částku na hotovosti 2.000,- Kč a poškozením dveří způsobil předběžnou škodu zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Pětadvacetiletý muž z Opavy odcizil zboží v Obchodním domě Breda v Opavě

Dne 8.12.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1988 z Opavy, neboť tento v době kolem 17:00 hod. dne 8.12.2013 odcizil v prodejních prostorách prodejny C&A Móda, která se nachází v Obchodním centru Breda&Weinstein na ulici U Fortny v Opavě, volně vystavené zboží, a to pánskou bundu v hodnotě 1.298,- Kč. Tuto bundu si uschoval do svého batohu a aniž by ji řádně uhradil, tak s ní prošel ven z prodejních prostor, kde byl v pasáži Obchodního centra zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolaným opavským policistům PČR. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u výše jmenovaného pětadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se svého protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě z prosince roku 2012 mimo jiné pro přečin „Krádež“, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 2 let a 8 měsíců, ze kterého byl podmínečně propuštěn se zkušební dobou v délce trvání 5 let, a to až do srpna roku 2018.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Malé ve Vítkově

Dne 8.12.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1986 z Vítkova, neboť tento v době kolem 14:00 hod. dne 8.12.2013 řídil v podnapilém stavu po ulici Malé ve Vítkově osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany vítkovské policejní hlídky PČR, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 1,13 promile, 1,19 promile a 1,22 promile alkoholu v dechu. Sedmadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem